Je thuis voelen in een bedrijf

Het is lastig om je oude werkgever te verlaten. Het kan zijn dat je vriendschappelijk uit elkaar gaat of dat het toch wat meer een gedwongen situatie is. Wat de reden ook is, soms kun je er het beste een punt achter zetten en verder gaan. Hoe dan ook is het vervelend en je wilt zo snel mogelijk weer aan het werk. Vaak ga je in dit geval een outplacement traject in.

Als eerst de kosten. Een outplacement traject kost ongeveer 1900 euro. Dit zijn de kosten voor het hele traject. Je kan er voor kiezen om maar een deel van het traject te volgen en op deze manier geen uitleg en hulp te krijgen bij onderdelen waar het niet nodig is.

Maar wat is een outplacement traject? Heel spiritueel gezien is het reis door jezelf. Je gaat namelijk kijken naar wat jij wilt, hoe je dit wilt bereiken en welke concessies je hier voor moet doen en bereid bent om te doen. Als eerst ga je een gesprek aan. In deze vrijblijvende intake wordt er gekeken wie jij bent en welke loopbaancoach het beste bij jou past. Op deze manier heb jij een klik met je loopbaancoach en ben je persoonlijk en eerlijk. Hierdoor dat de coach jou beter helpen.

Door een goed band met je coach te hebben en eerlijk te zijn zorg je ervoor dat hij de beste werkgever voor je kan vinden. Door dit te doen hoeft een latere werkgever geen medewerkerstevredenheidsonderzoek te doen. Hij weet namelijk zeker dat jij en de andere werknemers helemaal bij hem passen. Zo zorg je ervoor dat niet alleen jij, maar ook de toekomstige werkgever het naar z’n zin heeft.

Het is belangrijk dat je bij een bedrijf werkt waar je je thuis voelt. Op deze manier voel je je goed en functioneer je beter.