De populariteit van de slimste mens app

De populairste tv-quiz op dit moment is zonder twijfel de Slimste Mens. Naar de finale eind januari 2015 keken circa 1,5 miljoen mensen. Voor een quiz zijn dat veel mensen, want veel andere quizen trekken in Nederland ‘slechts’ enkele honderdduizenden kijkers. De quiz is vooral populair omdat er bekende Nederlanders deelnemen. De vragen zijn vaak ook niet al te moeilijk, waardoor je als speler thuis ook ‘mee kunt spelen’. Bij andere spelprogramma’s van bijvoorbeeld de VARA (Twee Voor Twaalf of Per Seconde Wijzer) zijn de vragen een stuk ingewikkelder, waardoor veel mensen afhaken.

Waarom is de Slimste Mens App zo populair?

Niet alleen de Slimste Mens als tv-programma is populair. Ook de App die een aantal jaar geleden door de NCRV is gelanceerd is populair onder veel Nederlanders. De App heeft vele duizenden actieve spelers op een dag en onderling spelen zij vele duizenden potjes op een dag. De beste spelers worden ook opgenomen in een klassement met de beste spelers. Soms worden er door de NCRV prijzen weggegeven. De exacte reden waarom de App zo populair is, is lastig om aan te geven. De ene persoon zal het spel en de App niks aan vinden, terwijl de andere juist enthousiast is.

Er zijn ook diverse mensen die zijn ingesprongen op de hype. Zo is de website www.slimstemensantwoorden.nl gemaakt. Hier kun je antwoorden van de Slimste Mens vinden. Als je een antwoord op een vraag niet weet kun je hier het antwoord vinden en zo weer verder met het spel, maar het is wel zaak om zo snel mogelijk het antwoord op te zoeken, want de seconden tikken in het spel verder. Hoe langer je er over doet om een antwoord op te zoeken, hoe groter de kans uiteindelijk is dat je niet zult winnen.