Sadomasochisme

Je hebt vast weleens van SM of BDSM gehoord, maar ken je ook de overkoepelende naam Sadomasochisme en weet je ook wat het inhoud? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van het Sadomasochisme en wat dat woord nu eigenlijk betekent.

 

Plezier in het aandoen van pijn

Het woord Sadomasochisme is een combinatie van twee verschillende woorden namelijk; sadisme en masochisme. Sadisme is het plezier hebben in het aandoen van pijn en masochisme is plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn. Deze twee woorden bevatten de juiste betekenis voor Sadomasochisme. Als we aan SM of BDSM denken dan zullen de meeste mensen denken aan een zweep, bondage en andere vormen van pijn, zowel fysiek als geestelijk. Maar het Sadomasochisme bevat veel meer dan alleen ”pijn”. Het is namelijk een combinatie van pijn en lust. Daarnaast horen dingen als plezier en macht ook bij het spel van Sadomasochisme.

Verschillende technieken van Sadomasochisme

Zoals gezegd omvat het Sadomasochisme meer dan alleen elkaar pijn doen. Veel mensen kiezen ervoor om het Sadomasochisme uit te voeren aan de hand van een rollenspel, zoals het bekende meester/slavin of meesteres/slaaf. Dit is ook een van de meest voorkomende vormen van Sadomasochisme ter wereld. Naast deze veel voorkomende vorm omvat het Sadomasochisme nog veel meer vormen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

– Gebruik van boeien (bondage)
Electrosex (Slaaf/slavin wordt aan de hand van electroden geprikkeld en gepijnigd)
– Zweepslagen/billenkoek
– Opknopen en oprekken van je slaaf/slavin. Oprekken van lichaamsdelen aan de hand van enorme dildo’s of vaginapompen.
– Buikstompen en facesitting. Dit is een van de meest onderdanige vormen van het Sadomasochisme. De slaaf of slavin heeft werkelijk niets te vertellen en wordt compleet vernederd.

Naast deze vormen zijn er ook zogenaamde subvormen die je kan combineren met een van bovenstaande vormen. Zo kun je je partner een mondknevel (gagball) in doen om daarna hem of haar te boeien enzovoorts.