De mooiste bestemmingen van Curaçao

Witte zandstranden en helder blauw water. Dat zijn misschien wel de twee meest bekende kenmerken van een vakantie op Curaçao. Dit zijn dan ook twee eigenschappen die er voor zorgen dat een vakantie naar Curaçao erg populair is.

Op vakantie naar Curaçao

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee dat behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Samen met Bonaire en Aruba vormt Curaçao de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is echter de grootste van de drie eilanden. Het goede klimaat op dit eiland zorgt er voor dat het een erg geliefde bestemming is om een vakantie door te brengen.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en telt ongeveer 140.000 inwoners. Een bijnaam van deze stad is ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond. Dit heeft te maken met de vele Hollandse architectuur die je hier vindt. In Willemstad zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn voor een bezoekje. Het gaat daarbij onder andere om het historische centrum, Fort Amsterdam, Brionplein, Sint Annabaai en de Koningin Emmabrug. Ook de Handelskade is erg populair. Hier zijn verschillende gekleurde gebouwen en huisjes te vinden.

Prijzen

Om op vakantie te gaan naar Curaçao kan het soms handig zijn om flink wat geld te sparen. Een vakantie naar dit prachtige eilandje kost namelijk veel geld. De hoge prijzen zouden een bezoek aan dit eiland echter wel de moeite waard zijn. Er zijn diverse aanbieders die reizen naar Curaçao aanbieden. Het is mogelijk om daarbij een keuze te maken uit een verblijf in een hotel, of een appartement.