Wat is de behandeling voor cellulitis en erysipelas?

Orale antibiotica moet zo snel mogelijk worden toegediend en gedurende ongeveer 14 dagen. Indien geen hogere doseringen en langere cursussen verbetering nodig zijn. Meer ernstige cellulitis en erysipelas moet worden behandeld met antibiotica injecties of infusies in het ziekenhuis.

Zolang het getroffen gebied rood is, gezwollen en warm moet worden uitgerust en verhoogd. In cellulitis of wondroos van het been, de voet moet idealiter worden hoger dan de heup rustte om de zwaartekracht om de zwelling te verminderen.

Het is belangrijk dat de onderliggende onderbrekingen in de huid, bijvoorbeeld in verband met mond of eczeem atleet, worden getrakteerd op herhaalde episodes van cellulitis te voorkomen. Uw arts kan actuele medicatie voorschrijven voor. Elke been zwelling na de huidinfectie heeft geregeld moet idealiter worden behandeld met compressiekousen, totdat de zwelling is verdwenen.

Als er herhaalde episodes van cellulitis of erysipelas, kan de arts voorstellen langdurige antibiotische behandeling te proberen de huid infectie te voorkomen.

De infectie komt het meest voor bij jonge kinderen en ouderen.

Erysipelas gebeurt meestal nogal abrupt. Wanneer de voorafgaande infectie was keelontsteking, de uitslag begint op het gezicht. Af en toe, wanneer de voorafgaande infectie van een wond van een verwonding of operatie, zal de uitslag op een arm of been.

Meer informatie www.wondroos.net