Wanneer bent je genoodzaakt om je auto naar een autosloperij te brengen?

Het is niet altijd eenvoudig om bepaalde afgedankte auto’s nog verkocht te krijgen. De auto kan bijvoorbeeld dusdanig beschadigd zijn waardoor deze niet meer interessant is voor anderen om deze te kopen. Je doet er dan verstandig aan om je auto naar een autoafbraak te brengen.

De auto wordt bij de sloperij overgeschreven, zodat je geen geld hoeft te betalen aan je verzekering (voor de autoverzekering) en de Belastingdienst (wegenbelasting). Voor veel mensen met een afgedankte auto’s is de autosloperij de enige manier om zo van hun auto af te komen. Je moet er wel van bewust zijn dat je niet veel geld krijgt voor je auto. Er zal gekeken worden naar het merk, bouwjaar en eventuele schade van de auto. Aan de hand van deze kenmerken zal er een bedrag bepaald worden welke je voor je sloopauto Den Haag kunt krijgen. Je krijgt voor een oude versleten of beschadigde auto circa 50 euro tot soms geen vergoeding. Dit is afhankelijk van de sloperij waar je naar toe gaat. Sommige auto’s die in betere staat zijn kunnen nog enkele honderden euro’s opleveren.

Sloopauto inruilen
Sommige autodealers en autogarages geven je de mogelijkheid om je sloopauto in te ruilen voor een andere auto. Je zult in de meeste gevallen wel een bedrag bij moeten betalen. Je auto wordt vervolgens aangemeld als sloopauto. Ze zullen alle bruikbare onderdelen van je sloopauto gebruiken om andere auto’s te repareren. Het wrak zullen ze in de meeste gevallen wel naar een autosloperij brengen zodat deze gerecycled kan worden.