Voordelig online haardhout bestellen

De warme zomerdagen hebben we weer achter ons gelaten en de gezellige herfst en winterperiode is aangebroken. Haarden zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zo verwonderlijk. Het zorgt voor warmte, gezelligheid en het is energiebesparend.

Houtkachel aansluiten op de CV-ketel

Klinkt dit vreemd? Dat is het allang niet meer. Houtkachels kunnen tegenwoordig prima aangesloten worden op de CV-Ketel. Mede doordat de energieprijzen enorm zijn gestegen kiezen mensen ervoor om op een andere, energiebesparende, wijze hun woning te verwarmen. Het enige wat ervoor nodig is zijn haardhout blokken en een goede houtkachel. Deze investering verdient zichzelf snel terug.

Gevaarlijk of niet?

Wanneer men over houtkachels spreekt, dan schuilt er toch enige onzekerheid in de mensen. Dit komt omdat vroeger houtkachels konden exploderen en daardoor voor woningbranden zorgen. De populariteit was daarom niet groot onder de consumenten. Tegenwoordig is er geen explosiegevaar meer bij houtkachels doordat er een overdrukklep geïnstalleerd is.

Voordelig haardhout kopen

Er zijn veel verschillende soorten haardhout te verkrijgen. Iedere soort heeft zo zijn eigenschappen. Voor mooie vlammen is berkenhout erg geschikt, terwijl eikenhout langer warmte afgeeft, wat weer energiebesparende werkt. Zo ziet u maar weer dat haardhout kopen wel enige voorbereiding nodig heeft. Waar liggen uw wensen? Hieronder geven we nog enkele voorbeelden.

  • Essen Haardhout: Brandt lang en geeft mooi vlammenspel
  • Eiken Haardhout: Brandt lang, minder vlammenspel
  • Berken Haardhout: Brandt lang, geen mooi vlammenspel
  • Elzen Haardhout: Snelle verbranding, mooi vlammenspel
  • Beuken Haardhout: Veel warmte, mooi vlammenspel

Zoals u hierboven kunt zien zijn er vele mogelijkheden. Laat u daarom goed adviseren bij uw haardhout specialist.
Kijk ook eens op: www.haardhoutonlinekopen.nl

Tip: Gebruik een aanmaakhout klover voor het maken van aanmaakhoutjes.