Voordelen e-sigaret

De e-sigaret is in korte tijd erg aantrekkelijk geworden onder het grote publiek. De e-sigaret of elektronische sigaret is een vervangend middel voor de gewone sigaret. Het vervult de behoefte van een roker, met minder nadelige gevolgen voor de gebruiker of omstanders. Steeds meer mensen stappen over van normale sigaretten op e-sigaretten, en dat is niet zonder reden. De e-sigaret heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van de normale sigaret:

 

Het belangrijkste voordeel van de e-sigaret is dat deze minder schadelijk is voor de eigen gezondheid en voor de omgeving. Dat komt omdat de e-sigaret geen teer bevat, een stof die zeer schadelijk is en op latere leeftijd vaak (long)kanker veroorzaakt. In plaats van koolmonoxide en teer wordt er gebruik gemaakt van waterdamp, wat minder schadelijk is voor je lichaam.

 

Een e-sigaret werkt, zoals uit de naam al blijkt, op elektriciteit. Een e-sigaret hoeft dus niet aangestoken te worden, en er vindt geen verbranding plaatst. Dit komt doordat er een vloeistof verdampt wordt als er een trekje wordt genomen. Omdat je voor de e-sigaret dus geen vuur hoeft te gebruiken, is het veel veiliger in gebruik dan gewone sigaretten.

 

  • De e-sigaret is goedkoper

Zoals elke roker wel gemerkt heeft, reizen de prijzen van tabaksproducten de pan uit. Er moet steeds meer accijns over sigaretten betaald worden, wat resulteert in een hoge prijs per pakje. Zo wordt een verslaving aan gewone sigaretten erg duur, zeker als je meer dan een pakje per dag koopt. De e-sigaret is daarentegen relatief goedkoop. De e-sigaret moet een keer gekocht worden, meestal ligt de prijs tussen de €50 en €150, dat verschilt per merk en per winkel. Als je het basisproduct gekocht hebt, hoef je alleen nog maar de vloeistof aan te schaffen die verdampt wordt. Je kan al vloeistof kopen vanaf €3 per flesje, en deze gaat ongeveer 2 weken mee. Daardoor is het roken van e-sigaretten een stuk goedkoper dan het roken van normale sigaretten.

 

De e-sigaret biedt dus een aantal belangrijke voordelen: het is minder schadelijk voor de gezondheid, is veiliger in gebruik én is ook nog eens goedkoper. Een goede reden dus om over te stappen van normale sigaretten naar de e-sigaret!