Vloerverwarming infrezen en aanleggen: duurzaam wonen

In nieuwe woningen laat men vrijwel altijd vloerverwarming aanleggen. Bij het aanleggen van vloerverwarming is een verhoging niet altijd mogelijk, waardoor infrezen een uitkomst biedt. Dit geeft aan dat de vloerverwarming in de huidige dekvloer komt te liggen. Er moeten dus als het ware gleuven in de vloer worden aangemaakt, waar de verwarming in geplaatst wordt. Vloerverwarming is een duurzame vorm van verwarmen en kan gebruikt worden om een woning compleet op te warmen. Het is beter voor het milieu, maar bespaart ook op de kosten.

Varianten vloerverwarming
Vloerverwarming is steeds vaker standaard aanwezig in nieuwe woningen. Er zijn wel diverse varianten. Zo kan vloerverwarming aangelegd worden als bijverwarming of als hoofdverwarming. Bij deze laatste vorm kunnen radiatoren compleet vervangen worden, maar bij het eerste niet. Vloerverwarming als bijverwarming verdrijft enkel de koude uit de vloer, maar verwarmt de ruimte niet. Er zijn weinig mensen die zelf vloerverwarming kunnen aanleggen of infrezen. Daarom wordt vaak gebruik gemaakt van een gespecialiseerd bedrijf, zodat het op professionele wijze gebeurt.

Voordelen
Als u vloerverwarming laat aanleggen, brengt dat diverse voordelen met zich mee, niet alleen voor het milieu en de portemonnee. Er zullen ook minder schimmels en vochtigheid in de ruimte ontstaan. Daarnaast is er meer ruimte beschikbaar, omdat er geen radiatoren meer zijn, mits gekozen wordt voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Als al deze informatie wordt meegenomen, is het ook niet vreemd dat het aanleggen en infrezen van vloerverwarming steeds populairder wordt.

Lees meer op: https://www.multivloerenbrabant.nl/