Toegangscontrolesysteem kopen

Wanneer je een groot gebouw hebt waarbij bepaalde ruimtes beveiligd moeten worden, kun je het best kiezen voor een toegangscontrolesysteem. Een toegangscontrolesysteem zorgt er voor dat onbevoegde omstanders geen toegang hebben tot een bepaalde ruimte. Deze ruimtes zijn alleen toegankelijk voor mensen die in bezit zijn van een digitale pas of een sleutel. Tegenwoordig zijn er ook modellen waarbij er geen gebruik gemaakt wordt van een digitaal pasje of sleutel. Dit zijn de zogenaamde biometrische toegangscontroles. Een geautoriseerde persoon krijgt toegang tot een bepaalde ruimte door middel van een iris of een vingerscan.

Veel mensen onderschatten de risico’s tijdens de ‘openingstijden’ van een pand. De eigenaren van een onderneming verwachten niet dat ze kwetsbaar zijn tijdens een volle bezetting. In feite is een onderneming het meest kwetsbaar wanneer het bedrijf toegankelijk is voor bezoekers en leveranciers. Wanneer een bepaalde ruimte niet beveiligd is, kan een onbevoegd persoon gemakkelijk binnenglippen.

Schaalbare oplossingen

Een toegangscontrolesysteem wordt in veel gevallen aangestuurd vanuit een server. Als er een storing is of wanneer dit systeem uitvalt kan er niemand meer het gebouw in of uit. Er zijn hiervoor oplossingen. Zo kun je kiezen voor stand alone systemen of een open platform toegangscontrolesysteem. Er zijn ook vele toepassingen mogelijk bij een toegangscontrolesysteem. Stel dat iemand met een ongeldige pas het bedrijfspand wil binnenkomen. Dan maakt een aangesloten camera direct beelden van degene die onbevoegd is en het pand wil binnenkomen. Er zijn talloze schaalbare oplossingen voor het beveiligen van slecht een enkele deur tot complexere zaken.