Tips om uw garagedeuren te onderhouden

Het aanschaffen van een garagedeur is een hoge kostenpost. Wanneer je net een nieuwe deur hebt, wil je natuurlij niet dat deze binnen een korte periode defect raakt. Door ongelukken kan het altijd voorkomen dat een garagedeur eerder defect gaat dan gewenst. Maar je kunt zelf ook een aantal dingen doen om de levensduur van garagedeuren te verlengen. Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat een garagedeur goed blijft functioneren is goed onderhoud. Maar kan je garagedeuren onderhoud zelf uitvoeren of moet je dit overlaten aan een deuren specialist? Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen voor het onderhoud. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt wat je zelf kunt doen aan onderhoud.

Houd je garagedeuren schoon

Naast het feit dat een schone garagedeur er mooi uit ziet, zorgt een schone deur ook voor minder slijtage. Het is daarom erg belangrijk dat je jouw garagedeur regelmatig wordt gereinigd. Wij raden aan om bij de schoonmaak gebruik te maken van een zachte, vochtige doek of spons en een niet te agressief schoonmaakmiddel. In principe kunt u dezelfde materialen gebruiken die je ook bij het wassen van jouw auto zou gebruiken. Als je de onderdelen van de deur goed schoonhoudt, zal de garagedeur gemakkelijk kunnen openen en sluiten, wat de levensduur van de motor verlengt.

Controleer de veerspanning

Wellicht weet je het wel maar de veren van een garagedeur zijn een van de belangrijkste onderdelen. Wanneer deze niet goed werken of versleten zijn, kunnen er grote problemen ontstaan. De veerspanning bepaalt voor een groot deel hoeveel werk de motor moet leveren, daarom is het van belang dat u de veerspanning goed in de gaten houdt en regelmatig controleert. Een verkeerde veerspanning kan namelijk gevolgen hebben voor de levensduur van uw motor. Merkt u dat de spanning niet helemaal is zoals deze zou moeten zijn? Neem contact op met onze specialisten, zij kunnen ervoor zorgen dat het probleem op de juiste wijze wordt opgelost.

Controleer de garagedeur regelmatig op schade en slijtage

Om grote en dure reparatie te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig de deur controleert op slijtage of schade. De veerspanning bepaalt voor een groot deel hoeveel werk de motor moet leveren, daarom is het van belang dat u de veerspanning goed in de gaten houdt en regelmatig controleert. Een verkeerde veerspanning kan namelijk gevolgen hebben voor de levensduur van uw motor. Merkt u dat de spanning niet helemaal is zoals deze zou moeten zijn? Neem contact op met onze specialisten, zij kunnen ervoor zorgen dat het probleem op de juiste wijze wordt opgelost.

Wil je liever een ervaren monteur inschakelen om je garagedeuren regelmatig te laten onderhouden? Geen probleem. Via de deze link kom je op een erkende garagedeuren specialist.