Sfeer in je tuin

Hoe breng je sfeer in de tuin? De tuin is voor veel mensen belangrijk. Het is vaak een verlengstuk van de woonkamer en als het weer goed is dan verblijven veel mensen liever in de tuin dan in het huis. Voorwaarde is dan wel dat de tuin voldoende aantrekkelijk is. Gelukkig is er een hele industrie die mensen die geen groene handjes hebben te helpen. Het inrichten van een tuin en de terrassen in de tuin is namelijk vakwerk, en niet iedereen heeft de vereiste vaardigheden. Je kunt natuurlijk alles leren maar een zeker talent is noodzakelijk.

Een beproef middel om de tuin sfeer te geven is het aanleggen van een vijver. Een vijver past in vrijwel elke tuin en als je in een appartement woont kun je ook een vijverbak aanschaffen. Het aanleggen van een vijver is echter minder makkelijk dan het lijkt. Er is de nodige kennis nodig om strak geen teleurstelling te krijgen. Om te beginnen zijn de afmetingen belangrijk. Er is diepte nodig om de vissen de ruimte te geven en de totale inhoud is van belang om een natuurlijk evenwicht te realiseren. Daarnaast wil je een constructie die jaren meegaat. De vijver moet natuurlijk niet in gaan zakken. Voor sommige vijvers is veel constructiewerk nodig. Eea is afhankelijk van de afmetingen en de grondsoort waar de vijver wordt geplaatst. Plaats je een vijver in instabiele grond dan moet je extra versteviging aanbrengen.

Een belangrijk punt is ook de keuze van de waterplanten. Waterplanten zijn niet alleen mooi, maar hebben als functie het water gezond te houden. Waterplanten kunnen voor een natuurlijk evenwicht zorgen. Waterplanten kun je het beste kopen bij de vijverplaten specialist. Deze heeft niet alleen een goed assortiment maar ook de kennis om een goed advies te geven.