Service en onderhoud aan bedrijfspoorten | Schakel ROMASS Business in

Voor veel firma’s zijn bedrijfspoorten een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprocessen. Om de betrouwbaarheid van en levensduur van de poorten te vergroten, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Het is belangrijk dat er niet wordt gewacht met de controle van een poort totdat er schades, storingen of ongelukken zijn gebeurd met de industriepoorten. Om van goed functionerende bedrijfspoorten te kunnen profiteren, is het noodzakelijk om de poort regelmatig te controleren. Onderhoud zorgt er niet alleen voor dat de bedrijfspoorten goed blijven functioneren, ze zorgen er ook voor dat de veiligheid van de personen rondom de poort gewaarborgd blijft. Omdat dit zo belangrijk is, heeft de arbeidsinspectie het ook verplicht gesteld om bedrijfspoorten minimaal 1 keer per jaar te laten keuren en onderhouden. Veel bedrijven zijn niet op de hoogte van deze regelgeving, waardoor ze nog geen partner hebben die het onderhoud uitvoert aan hun automatische of handbediende bedrijfsdeuren. Een betrouwbare partner voor jaarlijks onderhoud aan bedrijfspoorten is ROMASS Business. Maar waarom is ROMASS Business de juiste partner voor jaarlijk onderhoud? Lees het hieronder.

Waarom ROMASS Business?

In BelgiĆ« zijn er verschillende firma’s die onderhoud en service uitvoeren aan bedrijfspoorten. Maar waarom moet u kiezen voor ROMASS Business? Hier geven wij 4 redenen om te kiezen voor de bedrijfspoorten service van ROMASS business.

Snelle service

Op onze website kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week je interventie aanmelden. Onze planning gaat er vervolgens mee aan de slag en zorgt ervoor dat de technieker zo snel mogelijk ter plaatse is. Ben je in het bezit van een serviceovereenkomst? Dan zijn we binnen 2 uur ter plaatste om de problemen met uw poort te verhelpen.

De juiste vakkennis

ROMASS Business kan bogen op maar liefst 20 jaar ervaring. Dat is vooral fijn, omdat er ontzettend veel verschillende merken en types toegangssystemen zijn. Je bent er bij ons van verzekerd, dat er een technieker langs komt met veel ervaring. Die ervaring zorgt ervoor dat er genoeg vakkennis in huis is om alle denkbare probleemsituaties te verhelpen en periodiek onderhoud grondig uit te voeren.

Alle merken en types

Zoals vermeld, zijn er ontzettend veel soorten bedrijfspoorten, docklevellers en toegangshekken. Niet elk poortenbedrijf zal verstand hebben van al die types en merken. Bovendien heeft ook niet elke firma de benodigde onderdelen op voorraad voor al die verschillende merken. ROMASS Business heeft dat wel, onze techniekers weten niet alleen veel van al die verschillende soorten en merken, zij beschikken ook over de juiste onderdelen (zoals motoren en torsieveren)

VCA-gecertificeerde techniekers

Wij werken uitsluitend met VCA-gecertificeerde herstel en servicetechniekers. VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) Checklist aannemers en is bedoeld om dienstverlenende bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.

Waarom moeten bedrijfspoorten gekeurd worden?

Bedrijfspoorten worden vaak bediend door werknemers van een firma. Omdat een poort door verschillende onderdelen omhoog wordt gehouden en de onderdelen ervoor zorgen dat de deur veilig en goed functioneert, is het van belang dat dit regelmatig gecontroleerd wordt. Indien er onderdelen versleten zijn kunnen deze ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de industriedeur naar beneden komt vallen met alle gevolgen van dien. Om gevaarlijke situaties te voorkomen heeft de arbodienst het wettelijk verplicht om bedrijfspoorten van bedrijven jaarlijk te controleren. Maar hoevaak moet een industriepoort gekeurd worden? Het antwoord hierop is minimaal 1 keer per jaar. Tijdens het onderhoud worden onderdelen zoals looprollen, scharnieren, motor, veren en bediening van de poort gecontroleerd. Indien een onderdeel niet voldoet aan de wettelijke eisen, wordt de poort afgekeurd en mag deze pas in gebruik worden genomen wanneer het defecte of versleten onderdeel vervangen is.

Wilt u meer weten over de servicecontracten van ROMASS Business? Neem een kijkje op www.business.romass.be. Hier vindt u alle informatie over service en onderhoud.