Positieve gevolgen Nationale Fietstelweek 2015 voor fietsengroothandel

Naar verwachting zal de fietsengroothandel in Nederland meeprofiteren van de Nationale Fietstelweek 2015. Met het initiatief wil de fietsersbond data verzamelen om zo onderbouwde voorstellen te doen. Fietsers ondervinden vaak hinder door infrastructurele problemen onderweg en dit is de manier om dat in kaart te brengen. In de week van 15 tot 21 september 2015 wordt de fietser in een positief daglicht geplaatst en gevraagd zoveel mogelijk te fietsen. Meer dan de helft van de provincies heeft toegestemd met de Nationale Fietstelweek. De fietsengroothandel is ook positief gestemd over het initiatief en verwacht een toename in de verkoop van fietsen voorafgaand aan het evenement.

Fietsengroothandel wil betere infrastructuur voor fietsers
Nederland is een echt fietsland. Er zijn meer fietsen dan mensen in ons land te vinden. Helaas pakt niet iedereen de fiets tot grote spijt van de fietsersbond en fietsengroothandel. Ondanks de goede infrastructuur in Nederland komen fietsers onderweg vaak problemen tegen. Het is een terugkerend probleem waardoor men de route moet aanpassen of af moet stappen. In beide gevallen is dit hinderlijk voor de fietser. Door betere omstandigheden te creƫren zullen meer mensen de auto laten staan wat voordelig is voor het milieu en de gezondheid. Tijdens de Nationale Fietstelweek wordt data verzameld om een goed beeld te krijgen van de problematiek en deze te kunnen onderbouwen richting de overheid.

De Nationale Fietstelweek 2015
Van 15 tot 21 september organiseert de Fietsersbond samen met een aantal partners de Nationale Fietstelweek. Meer dan de helft van de provincies binnen Nederland heeft toegezegd de actie te ondersteunen. Onder andere Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Drenthe Friesland en Groningen doen mee. Daarnaast vinden er nog gesprekken plaats met overige provincies. Het is de bedoeling om gedurende deze week data te verzamelen die inzicht brengt in het verplaatsingsgedrag. Het is daarbij een uitgelezen mogelijkheid om de fietser in een positief daglicht te plaatsen en het fietsen te promoten. De fietsengroothandel in deze provincies verwacht een positief effect op de verkoopcijfers terug te zien. Veel mensen zullen hun fiets laten nakijken en laten repareren voor deze week. Daarbij zal een verbeterde infrastructuur op de lange termijn voor een verhoogde verkoop van nieuwe fietsen zorgen. De fietsengroothandel is daarom zeer tevreden over het initiatief.

Lees meer op: https://www.cycletech.nl/