Poly-Urethaan “casting” met behulp van een Solidscape wax 3D printer vaker gebruikt in België

Een 3D printer wordt steeds vaker gebruikt in België voor de productie van onderdelen, prototypen, kleine series en nog veel meer. Door een 3D print service zijn modellen en prototypen zeer secuur te printen. Op korte termijn kan het prototype of kleine serie gerealiseerd worden door middel van siliconen-mallen gemaakt van een wax-master en poly-urethaan “casting”. Deze vorm van gieten is zeer effectief en heeft vele voordelen wanneer gebruik gemaakt wordt van een Solidscrape wax printer. Een 3D printer als deze zet ook voet aan de grond in het bedrijfsleven in België.  Het resultaat van 3D printing door diverse specialisten in België is zeer secuur en vereist weinig tot geen handmatige afwerkingen.

Onderdelen of gereedschap direct uit de 3D printer
De onderdelen of gereedschappen kunnen direct uit een 3D printer worden gehaald voor de aanmaak van de siliconen-mal. Het poly-urethaan gieten in combinatie met 3D wax printing heeft een hoge tolerantie en zeer precieze details, zodat een bedrijf in België het direct uit de printer kan halen, zonder enige nabewerking. Dit brengt een groot voordeel met zich mee, zoals kosten- en tijdsbesparing. Daarnaast heeft deze vorm van 3D printing nog andere voordelen, zoals een hoog prestatievermogen, hoge snelheid en de mogelijkheid om complexe onderdelen te printen.

Een 3D print service in België
Een 3D printer is een relatief nieuw fenomeen en wordt steeds meer op grotere schaal in België gebruikt op industrieel gebied. Steeds vaker wordt er een 3D print service opgericht om bedrijven te helpen met het printen van prototypes of een aantal beginproducten. Gezien de huidige ontwikkelingen, zal de 3D printer ook in België vaker gebruikt worden en op grotere schaal. Het is voor bedrijven in België dan ook aan te raden om de ontwikkelingen in de gaten te houden en hierop in te springen.