Pensioen voor zzp’er middels banksparen

Veel ZZP’ers denken aan verzekeringen, maar aan het pensioen wordt vaak niet gedacht. Het pensioen voor een ZZP’er is van groot belang, dit moet ook goed geregeld zijn. Je kunt een eigen bedrijf hebben, maar je moet ook denken aan de tijd dat je met pensioen gaat, hoe gaat het dan verder? Je wilt natuurlijk wel van je pensioen kunnen genieten en niet op een houtje hoeven bijten wanneer het zover is. Daarom is een pensioen voor een ZZP’er ook zo van belang. Een optie die gekozen kan worden is banksparen via het Perlasplan, veel mensen denken dat het een manier is van geld sparen op een standaard spaarrekening bij de bank waar je dan rente over krijgt, maar zo is het niet. Je gaat bij banksparen namelijk geld sparen op een geblokkeerde rekening. Je hebt hierbij een fiscaal voordeel en dat wil je natuurlijk zelf ook wel ervaren. Je gaat dan geld sparen voor je pensioen en dat bedrag dat je jaarlijks kunt sparen kun je van je bruto inkomen afhalen. Dit heeft weer het voordeel dat je minder inkomsten belasting gaat betalen en daar bespaar je dus ook geld mee. Je kunt er voor kiezen om eens per jaar een bedrag in te leggen maar het kan ook per periode een vast bedrag zijn. Je moet er wel aan denken dat je het kapitaal niet zomaar vrij op kunt nemen. Als je het geld wel eerder op wilt nemen heeft dat ook fiscale gevolgen.

Banksparen en pensioen voor een ZZP’er

Als je voor banksparen voor het pensioen van een ZZP’er kiest dan moet er gezegd worden dat het twee delen kent. Je gaat eerst geld sparen tot aan je pensioen. Dit noemen we ook wel een opbouwrekening. Op het moment dat je stopt met werken, stort je het gespaarde kapitaal op een uitkeringsrekening. Dat noemen we dan het tweede deel. Er wordt niet levenslang pensioen uitgekeerd. Je bepaalt zelf op dat moment hoelang en wanneer je de uitkeringen wilt ontvangen. Je zou het kunnen verspreiden over maximaal twintig jaar. Op deze manier kun je een pensioen voor een ZZP’er regelen, maar het gaat er om dat je goed weet wat de voordelen zijn van banksparen en wat de eventuele nadelen kunnen zijn.
Advies voor de ZZp’er voor pensioenopbouw met het Perlasplan kan via de Regt&de Regt worden aangevraagd.

Hoge rente banksparen pensioen voor een ZZP’er

Het voordeel bij banksparen is dat je een hogere rente hebt dan bij een standaard spaarrekening. Je geld wordt namelijk voor een langere periode vastgezet. De rente wordt vastgezet en dat kan wel eens een heel mooi kapitaal opleveren. Daarom is het goed dat wanneer je pensioen voor een ZZP’er moet regelen, je gaat bekijken of dat het banksparen een goede optie is. Hiermee verzekert de ZZP’er zich van een mooi bedrag op zijn oude dag wanneer hij stopt met werken. Steeds meer mensen regelen een goed pensioen voor een ZZP’er. Dat is van groot belang zodat de ZZP’er dan ook kan genieten van het leven en geen geldzorgen heeft.