Overheaddeur keuring

Overheaddeuren worden bij veel bedrijven gebruikt als toegangsweg voor het toereden of verlaten van een bedrijfspand. Veel werkgevers realiseren zich niet dat een overheaddeur een essentieel onderdeel is van een bedrijfsproces. Door slecht onderhoud en intensief gebruik kan er slijtage ontstaan aan de onderdelen van een deur waardoor de kans op een storing wordt vergroot. Een storing aan overheaddeuren kan ervoor zorgen dat de bedrijfsprocessen in gevaar komen zoals de toevoer van goederen en personen.

Overheaddeur keuring

ROMASS Business is al jaren de reparatie en onderhoudsspecialist van alle types en merken overheaddeuren en docksystemen in heel Nederland. Onze vakkundige monteurs zijn uitgebreid opgeleid waardoor ze over de juiste kennis beschikken om alle problemen op te lossen. Ze worden elk half jaar bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en modellen. Om de veiligheid van personeel en bezoekers te waarborgen is het wettelijk verplicht om overheaddeuren jaarlijks te laten onderhouden en keuren volgens de wettelijke normen.

De eisen waaraan een overheaddeur moet voldoen zijn vastgesteld in diverse normen en wetten. Onder overheaddeuren kunnen diverse types deuren vallen. Zo vallen alle types industriedeuren, bedrijfsdeuren, vouwhefdeuren, roldeuren en snelloopdeuren ook onder overheaddeuren. Deze deuren dienen gekeurd te worden volgens de Europese norm NEN-EN 14341 +A2. In deze norm is gesteld welke onderdelen van de overheaddeur gekeurd dienen te worden. Enkele van deze onderdelen zijn de kabels, veren, onderloopbeveiliging en loopwielen.

Om aan te kunnen tonen dat een overheaddeur is gekeurd volgens de wettelijke eisen moet de deur voorzien zijn van een CE-sticker. Een CE keuringssticker geeft aan dat de deur veilig is waardoor de deur voldoet aan de Arbowetgeving.

Waarom ROMASS Business?

ROMASS Business is al jaren de reparatie en onderhoudsspecialist van alle types en merken overheaddeuren. Onze monteurs zijn vakkundig opgeleid en worden elk half jaar bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en modellen. Daarnaast beschikken we over een ruime voorraad van reserve onderdelen van alle merken overheaddeuren. Dankzij onze voorraad kunnen onze monteurs direct op locatie versleten of kapotte onderdelen vervangen.

Wil je meer informatie over een overheaddeur keuring?