Online een KIA kopen

De KIA is één van de jongere automerken. Het is een Zuid-Koreaans merk dat onderdeel uitmaakt van Hyundai. KIA heeft drie fabrieken in Zuid-Korea, maar daarnaast ook nog een fabriek in Slowakije. De meeste modellen van het merk die hier in Nederland rondrijden zijn afkomstig uit deze fabriek.

Het merk heeft de laatste jaren sterk aan populariteit ingewonnen. Dit komt omdat het merk modellen voortbrengt die qua uitstraling en prestaties niet onder doet voor alle grote merken, maar vaak qua prijs een stuk aantrekkelijker is. Veel mensen vinden het verschil in prijs erg aangenaam en daarom schaffen ze een KIA aan. Maar ook de uitstraling en het comfort van de auto’s speelt daarbij een rol.

Maar, niet iedereen heeft tijd om even langs de dealer te gaan om een KIA te kopen. En ook is de prijs van een nieuwe KIA toch nog wat te veel van het goede voor sommige mensen. Geen nood, want er zijn ook voldoende KIA occasions. En soms hoef je daar niet eens de deur voor uit, omdat een online tweedehands auto kopen ook een mogelijkheid is?

Via het internet en dus vanachter je computer een auto kopen? Dus een online tweedehands KIA kopen? Kan dat wel en is dat niet heel gevaarlijk? Kun je er zomaar van op aan dat als je op afstand een auto koopt, dat deze dan helemaal in orde is? Ja, dat kan. En ook in het geval dat er bijvoorbeeld gebreken zijn of de auto bevalt niet, dan zijn er voldoende garanties waardoor je geen risico loopt.

Het aankoopbedrag wordt bijvoorbeeld pas vrijgegeven wanneer jij helemaal tevreden bent over de auto. Je bestelt de KIA online en krijgt hem op een afgesproken plek (bij je thuis of op je werk bijvoorbeeld) geleverd. Je beoordeelt en test de auto en als hij bevalt geef je akkoord. Bevalt de auto niet, dan geef je dit ook aan en ontvang je het aankoopbedrag retour. Daarnaast heb je ook vaak minimaal drie maanden garantie op de auto, dus ook op dat front heb je een bepaalde veiligheid ingebouwd.