Muziek hoor je overal

Muziek is een van de dingen die het leven aangenaam maakt. Als je de juiste muziek hoort, dan voel je je daar prettig bij en brengt je dat in de juiste stemming. In dit blog artikel schrijven we over wat muziek met je doet en wat het brengt.

Muziek en herinneringen

Denk maar eens aan de bijzondere momenten in je leven en de muziek die daarbij een rol speelde. Als je de muziek hoort die voor jou herinneren aan die bijzondere momenten, dan komen vaak de details van die herinneringen en het gevoel dat je daarbij had terug. De muziek brengt je terug bij dat ene moment, of het nou gaat om een hele mooie herinnering of om een minder leuke periode in je leven.

Muziek op je werk

In veel bedrijven staat de hele dag de radio aan en kunnen de werknemers de hele dag genieten van de muziek en het gebabbel van de dj’s. De muziek helpt om de dag door te komen en je prettig te voelen. Het nadeel van muziek op het werk is dat er nooit iets op kan staan dat iedereen leuk vindt. De ene houdt nou eenmaal van de Nederlandse hits, waar de ander liever top 40 of rock luistert. Er zijn maar weinig radiozenders die al deze genres combineren. Muziek op het werk komt vooral veel voor bij productiebedrijven, straatwerkers en bouwvakkers. Op kantoren komt het minder voor omdat daar vaan geconcentreerd gewerkt moet worden en dat is voor veel mensen moeilijk te combineren met een knetterende radio.

Muziek als hobby

Voor veel mensen speelt muziek in hun vrije tijd een grote rol. De ene luistert graag muziek, de ander gaat vaak naar concerten of maakt zelf muziek voor zijn hobby. Bijvoorbeeld door in een coverband te spelen of in een feestband, een bekend voorbeeld is feestband Day Out die bestaat uit 6 hobby muzikanten. Maar er zijn ook mensen die in een orkest spelen of in een fanfare. Ook thuis muziek maken komt steeds vaker voor door de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van elektronische muziek maken. Er zijn ondertussen vele thuis DJ’s die op hun computer muziek maken.

Muziek bij een begrafenis

Bij begrafenissen speelt muziek traditioneel een grote rol. Er wordt vaak muziek gedraaid die herinnert aan de overledene of een grote rol gespeeld heeft in de relatie tussen de overledene en de genodigden. Het brengt daarmee een bepaalde sfeer en helpt om de herinneringen aan de overledene levendig te houden en stil te staan bij het leven. De keuze voor muziek op een begrafenis is altijd een lastig punt. Vaak wordt ingetogen muziek gedraaid, maar soms ook wordt juist uitbundige muziek gedraaid die past bij hoe de overleden persoon in het leven stond. Steeds vaker komt het voor dat er live muziek wordt gespeeld op een bruiloft, door een klein bandje, solo zanger of trio.