Maak je jacuzzi klaar voor de winter

In de winter blijf je met de jacuzzi lekker warm en kun je op hetzelfde moment genieten van de koele buitenlucht. Daarnaast is het leuk om samen met je partner of goede vrienden zo te kunnen ontspannen na bijvoorbeeld het kerstdiner. Heb je een jacuzzi? Dan is het zonde om deze in de winter op te bergen. Wij hebben namelijk een aantal voorzorgmaatregelen voor je jacuzzi in de winter. Zo voorkom je dat het water in de jacuzzi of leidingen bevriest en je schade ondervindt.

Voor het goed onderhouden van je jacuzzi in de winter heb je een aantal essentiƫle onderdelen nodig: een thermische deken en een hoes of deksel voor je spa.

#1 ‘Auto Heat’ je jacuzzi

‘Auto Heat’? Ja, vele jacuzzi’s hebben deze instelling. Het zorgt ervoor dat als het buiten kouder wordt de temperatuur van het water automatisch verwarmd. Zo voorkom je dat het water bevriest. Heb je deze stand niet op je jacuzzi? Dan adviseren wij om je thermostaat op op ‘High’ in te stellen. Zet de timer op 15 minuten per uur en het water in de jacuzzi bevriest niet.

#2 Uitzetten jets

Na een sessie in de jacuzzi raden wij aan de lucht jets uit te draaien. Door deze jets komt lucht van buiten in het warme water. Dat laat het water in je spa onnodig afkoelen als je deze niet gebruikt. Draai ze uit en spaar zo energie.

#3 Verbruik niet onnodig energie

Energie kun je ook besparen met een thermische deken. De thermische deken ligt op het water en geeft extra isolatie. Bedek je jacuzzi als je deze hebt gebruikt met een cover of deksel.

#4 Waterniveau van je jacuzzi

Controleer voor de zekerheid 3 keer in de week het waterniveau van je spa. Soms komt het voor dat door verdamping het waterniveau te laat is, namelijk onder de pomp. Voorkom dit want je spa kan hierdoor beschadigen.

#5 Gebruik je de jacuzzi niet?

Haal het water uit je spa als je deze niet in de winter gaat gebruiken. Risico’s om het water in je spa, pijpen en leidingen te laten bevriezen vermijd je op die manier.