Maak het niet te lastig

Onderneming hebben zich goed aangepast of de ondernemingen die het simpelweg niet hebben gedaan zijn er niet meer. In ieder geval, het lijkt alsof elke onderneming tegenwoordig het internet heeft omarmt. Er wordt veel meer geld vrij gemaakt voor de internet marketing voor de marketing afdeling. En het klanten contact? Dat gaat ook via het internet. Hier springt social media weer in. Elke organisatie heeft al een lange tijd een website. Maar het gaat er meer om hoe deze website wordt onderhouden en hoe deze is verbonden met alle social media. Het internet website is niet meer de enigste bron van informatie. De telefoon is niet meer de enigste vorm voor contact met een onderneming.

 

Natuurlijk kan er altijd nog een mailtje gestuurd worden, maar een reactie kun je vaak nog sneller verwachten via het social media kanaal Twitter. Maar hoewel veel mensen graag social media voor alles gebruiken is de telefoon nog steeds een populair middel. De consument heeft nog steeds graag telefonisch contact. Misschien is het omdat het persoonlijker is of misschien omdat sommige consumenten niet graag social media gebruiken.

 

Het komt erop neer dat consumenten nog steeds bellen. Als organisatie wil je natuurlijk de beste klanten contacten kunnen behouden. Als de consument wilt bellen, dan zorg je ervoor dat je nog steeds telefonisch bereikbaar bent. Maar telefonische bereikbaarheid is niet altijd even gemakkelijk. Vooral als je nog maar een kleine onderneming hebt.

 

Het is lastig altijd in de buurt van de telefoon te zijn. Andere keren is het simpelweg onbeleefd om de telefoon te beantwoorden. In de vergadering kun je moeilijk opstaan en weg lopen, laat staan midden in de vergadering de telefoon beantwoorden. Nee, als je altijd bereikbaar wilt zijn dan heb je hulp nodig van een telefoonservice of een antwoordservice. Je kan er dan voor kiezen altijd bereikbaar te zijn, zelfs voor de klanten die liever telefonisch contact hebben. Een voorbeeld van een antwoordservice kan antwoordservice-telefoonservice.nl zijn maar er zijn nog meerdere.