Houtverf uit Zweden

Bij iedereen is de vormgeving van de woningen in Zweden bekend. De mooie gekleurde, houten huizen die midden in de bossen staan. Omdat de woningen in het bos staan is het belangrijk dat de huizen beschermd zijn tegen alle weersinvloeden in Zweden. Moose Färg heeft de matte Zweedse ademende houtverf ook in Nederland op de markt gebracht. Hierdoor is het mogelijk om uw woning te voorzien van deze unieke houtverf met vele voordelen.

Geschikt voor iedere ondergrond

De verf van Moose Färg is geschikt voor iedere ondergrond. Tuinhout is een veel voorkomend type hout in Nederland, met de Moose Färg tuinhout verf hoeft u bij het onderhoud van het hout niet te schuren of te krabben en de verf bladdert niet af. Maar tegenwoordig zijn er ook veel consumenten die in het bezit zijn van steigerhouten meubelen. Om deze meubelen te voorzien van een mooie laag beits hebben wij Moose Färg matte steigerhout beits op de markt gebracht. Doordat de verf gebaseerd is op de weersomstandigheden in Zweden beschermt de verf uitstekend tegen het wisselende weer in Nederland. Naast steigerhout en tuinhout is Moose Färg ook verkrijgbaar voor Red cedar hout, geïmpregneerd hout, thermisch behandeld hout, MDF en douglas hout.

Tips voor gebruik

Als u de Moose Färg verf heeft aangeschaft, dan wilt u natuurlijk dat de verfklus in een keer goed slaagt. Een juiste temperatuur is hierbij erg belangrijk. Bij een lage temperatuur moet u er rekening mee houden dat de droogtijd langer is. De eerste verflaag moet goed drogen, want als u er direct een laag overheen aanbrengt lost u de eerste laag weer op. De verflaag kan ook zacht worden als het binnen 1 of 2 dagen na het schilderen in contact komt met een water. De verf kan vocht opnemen of eraf regen. Gelukkig kunt u de verf weer opnieuw laten drogen, maar op die manier bent u wel langer bezig. Voor het beste resultaat moet de ondergrond egaal en vetvrij zijn. Voor een mooie afwerking kunt u het beste een vachtroller gebruiken, dit zorgt voor het mooiste effect. Nu is het belangrijk dat u het hout goed laat drogen en uitharden. Dit voorkomt beschadigingen in de verf.