Iedere dag worden er, in Nederland, honderden nieuwe websites live gezet. Slechts een handvol van deze sites wordt een succes, van de andere sites hoor je nooit iets weer en gaan vaak binnen een jaar weer offline. Hoe kan het nou dat slechts een kleine groep websites succesvol is. In dit artikel gaan we daar verder op in én geven we enkele praktische tips.
Maak de website begrijpelijk en overzichtelijk
Je hebt een domeinnaam en een goede website bouwer gevonden die jouw ideeën wil omzetten in een succesvolle website. Het is daarbij belangrijk dat je goed de grenzen aangeeft waarin de website bouwer moet blijven. Deze grenzen, of kaders, zijn essentieel omdat je anders een website krijgt die zijn doel voorbij schiet. Met name designers zijn creatieve mensen. Als de kaders niet duidelijk zijn word je website een kleurplaat. Het is belangrijk dat functionaliteit en design op elkaar afgestemd worden.
Denk mee in de bezoeker
Een website laten maken is een proces tussen jou, de designer en de bezoeker. De laatste groep wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is deze groep uiteindelijk de belangrijkste. De bezoeker is immers de eindgebruiker van jouw website. Een goede manier om deze doelgroep vroeg in het proces te betrekken is om gebruik te maken van personages. Je kunt bijvoorbeeld jouw doelgroep verdelen in leeftijdscategorieën. Iedere categorie beleeft een website anders. Kijk door de ogen van jouw doelgroep en neem dit mee in de ontwikkeling van jouw website.
Weten mensen jouw website te vinden?
Ok, de website staat…nu nog bezoekers. Zonder bezoekers wordt een website nooit een succes. Zorg in eerste instantie dat jouw directe omgeving van jouw website afweet. Deel het via de social media en ga op zoek naar een internetbureau die jouw website vindbaar maakt in de zoekresultaten van o.a. Google.