Groupage en volle ladingen koeltransport binnen Europa

Binnen Europa is er een almaar groeiende vraag voor koeltransport. Dit geldt zeker voor de kerstperiode. Koel- en vriestransport zijn dan zeer gewild om dat grote hoeveelheden gekoelde goederen worden gehandeld in Europa. Het is ook vaak mogelijk om met deelladingen te werken. Dit wordt ook wel groupage genoemd. Dit kan bij Jawimex Logistics al vanaf één pallet. Het koeltransport wordt op deze manier voor meerdere bedrijven ineens uitgevoerd. Dit biedt voordelen voor zowel het transportbedrijf als zijn klant. Het is natuurlijk ook mogelijk om meteen grote hoeveelheden te laten vervoeren.

Voordelen groupage koeltransport
Wat zijn deze voordelen voor groupage dan? Met koeltransport hoeft de klant bijvoorbeeld niet per se grote hoeveelheden te laten vervoeren, maar is het ook mogelijk dit in kleinere hoeveelheden te doen. Voor de transporteur is het voordeel dat niet het hele wagenpark uit hoeft te trekken voor enkele pallets, maar dat alles in één koeltransport meegenomen kan worden. Door een fijnmazig Europees distributienetwerk is het mogelijk om dit toch in korte tijd te realiseren.

Wat wordt dan vervoerd?
Wat wordt nu doorgaans gekoeld vervoerd binnen Europa? Vaak gaat het om producten zoals vlees, vis, eieren, kaas, zuivel, groente, fruit, chocolade en nog veel meer. Al deze producten moeten wel via koeltransport naar de plaats van bestemming worden gebracht, anders vergaan ze. Om koeltransport te moeten uitvoeren, moet wel voldaan worden diverse voorwaarden. Zo moet de koeling bijvoorbeeld bewezen van hoge kwaliteit zijn.