Fraude in de autosloperij

De eigenaren van sloperijen verdienen veel geld met hun werk. Ze kopen auto’s voor kleine bedragen  en halen hun inleg al eruit als ze een aantal onderdelen ervan verkopen. Toch blijft het toch voor sommige eigenaren te verleidelijk om fraude te plegen en dit werd zeker in het verleden veelvuldig gedaan door diverse sloperijen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door gestolen onderdelen in te kopen en te verkopen, dit allemaal proberen ze dan ‘legaal’ te maken door middel van valse bonnen.
Als er sprake is van valse inkoopbonnen dan wordt er al snel BTW-fraude gepleegd. Wanneer er controle komt en je door de mand valt dan heb je ook echt de poppen aan het dansen. Alles wordt dan grondig tot op de bodem uitgezocht en wordt er een calculatie gemaakt voor het bedrag waarvoor is gefraudeerd. Tevens krijg je de boete voor het frauderen er nog bovenop. Dan ben je nog niet ervan af, er is een grote kans dat een celstraf of taakstraf boven je hoofd hangt.

De FIOD neemt deze zaken serieus en doen dan ook hun uiterste best om deze malafide sloperijen aan te pakken. Door de fraudeurs keihard aan te pakken proberen ze een voorbeeld te stellen voor andere autosloperijen die ook in de verleiding van fraude kunnen vallen. Indien er fraude wordt gepleegd wordt er vaak secuur te werk gegaan zo hebben ze een speciale team die auto’s stelen zodat ze de onderdelen kunnen gebruiken en met valse inkoopbonnen proberen ze dit te wit te wassen.