Drie unieke huisdieren

Veel mensen hebben een kat, hond of hamster als huisdier. Als je geen kat of hond als huisdier wilt, maar iets uniekers zoekt, dan moet je snel dit artikel doorlezen, want hierin bespreken we vier unieke huisdieren.

 

Baardagame

Wacht even, niet zo vies kijken. De baardagame heeft de neiging eruit te zien als iets uit The Hobbit, maar in werkelijkheid zijn ze een van de zachtste reptielen die er zijn. Ondanks hun uiterlijk, houden ze ervan om gestreeld te worden. Vaak worden ze gehouden in glazen aquaria, ze zijn overdag wakker en slapen als het nacht is. Zo kun je naar ze kijken, terwijl je wakker bent. Baardagamen vertonen geweldige temperamenten en kunnen zo goed behandeld worden. Zo goed zelfs dat kinderen met ze kunnen spelen, onder supervisie uiteraard.

 

Chinchilla

Chinchilla’s zijn echt een goed huisdier voor het gemiddelde kleine gezin. De naam klinkt echter meer als een Mexicaans drankje aan de bar. Deze kleine parmantige energieballen zijn goede huisdieren voor tieners en ouder. Omdat hij licht van gewicht is en erg fragiel, schiet ie alle kanten op als hij in huis wordt losgelaten. Ze zijn echter erg gevoelig voor een te harde grip en ze kunnen bijten als ze worden geprovoceerd. Het goede deel van deze huisdieren is hun dikke vacht en het feit dat ze nauwelijks geluid maken.

 

Koe

Een koe hoort naar mijn weten in een stal waar ze kan genieten van de luxe van een koeborstel en een pack mat, maar koeien kunnen ook in huis gehouden worden. Koeien worden echter wel erg groot, dus het is handig om een grote woning te hebben. Als je in een studio in Amsterdam woont, kun je de koe als huisdier beter overslaan. Je kunt dan wellicht beter alsnog een kat of een hamster nemen. Op de lange termijn zal je daar echt blijer van worden.