Dode hoek vermijden, tips en tricks

Veel mensen kennen hem nog van vroeger op de basisschool, de dode hoek. Hoewel ongelukken die betrokken zijn met de dode hoek steeds afnemen is het aantal toch nog steeds te hoog, hierdoor zoeken mensen een alternatief om beter zicht te krijgen vanuit de auto. Een dode hoek is een gevaarlijk punt links en rechtsachter de auto, hier kan de bestuurder jou niet zien. Hoe groter het voertuig, hoe groter de dode hoek. Dus een vrachtwagen heeft een enorme dode hoek, met namelijk als hij bochten maakt omdat de voorkant een scherpere hoek maakt dan de achterkant.

Om de autorit veiliger te maken kunnen er verschillende gadgets worden overwogen om de rijervaring nog een stuk veiliger te maken, één van deze uitvindingen is een achteruitrijcamera. Dit is een camera achter in de bumper van een auto, deze zit vast aan een schermpje op het dashboard en hiermee kan de bestuurder direct achter de auto kijken. Veel mensen vinden dit soort camera’s fijn bij bijvoorbeeld inparkeren of fileparkeren, het maakt het makkelijker om te zien wat achter je gebeurt en hoever je van andere auto’s afzit.

Binnen de achteruitrijcamera assortimenten bestaan er verschillende soorten, maten en merken. Elke auto heeft een andere bumper en als je wilt dat je camera er de volgende dag nog op zit is het wel zo handig om het veilig te monteren. Dit is ook de reden voor waarom de camera ín de bumper zit, zodat dieven er nog moeilijk bij kunnen komen. Tegenwoordig komen veel nieuwe automodellen met een achteruitrijcamera inbegrepen, maar als je een ouder model hebt en toch een camera wil kan ik je een Waeco camera aanraden of een Orlaco camera. Beide modellen zijn enorm stug en gaan lang mee, hiernaast leveren ze goede beeldkwaliteit en zijn sommige modellen draadloos.