De weddenschap

Davy en Bart zijn klasgenootjes van elkaar op de middelbare school het Da Vinci College in Leiden. Voorheen zaten ze ook al bij elkaar in de klas op de basisschool dus de twee jongens kennen elkaar door en door. Al vanaf dat ze klein waren houden de jongens van weddenschappen met elkaar afsluiten. Je kunt het zo gek niet bedenken of de twee jongens hebben er ooit een weddenschap met elkaar over afgesloten.

Na afloop van de lesdag gaan Davy en Bart naar de winkelstraat de haarlemmerstraat, wat vlakbij hun huis is. Hier gaan ze zo nu en dan even wat lekkers halen bij de snackbar. Nadat ze beiden hun patatjes besteld hebben gaan ze buiten wachten op hun bestelling. Op het bankje voor de snackbar kijken ze naar de grote mensenmassa die door de straat heen loopt. Bart vraagt zich af hoeveel mensen er nu op een dag door deze winkelstraat lopen. Voordat Davy echter kan reageren worden ze geroepen door de eigenaar van de snackbar. Snel lopen de jongens naar binnen en gaan ze zitten in de snackbar waar het onderwerp van gesprek al snel terugkomt op het aantal passanten in de winkelstraat. Bart denkt dat er op een dag zo´n 500 mensen voorbij lopen maar Davy denkt dat dit er veel meer zijn en wil hier wel op wedden.

De eigenaar van de snackbar heeft het gesprek van de jongens opgevangen en vertelt de jongens dat er een eenvoudige manier is om hier achter te komen. De winkel naast hem, een kledingwinkel, heeft namelijk sinds kort een passantenteller. Dit systeem maakt gebruik van WiFi signalen waarmee unieke passanten worden bijgehouden. De eigenaar gebruikt het systeem met betrekking tot retail statistieken. De jongens gaan direct na het eten naar de kledingwinkel naast de snackbar om de eigenaar te vragen hoeveel mensen nu zijn kledingwinkel gemiddeld passeren op een dag.  Davy heeft de weddenschap gewonnen want gemiddeld komen er zo´n 800 mensen voorbij de winkel.