De keuzes die je hebt met een kapotte auto

Wanneer jouw auto niet meer aan de eisen voldoet om op de weg te kunnen rijden heb je twee mogelijkheden om dit op te lossen. Je hebt dus de keuze om de auto af te laten voeren naar de sloop en de keuze om de auto te laten repareren. Als de schade aan de auto zo groot is dat repareren een te dure bezigheid wordt dan kun je de auto het beste af laten voeren naar een autosloperij. Als de schade nog enigszins herstelbaar is dan kun je de auto ook naar de garage toebrengen om de auto te laten repareren.

Welke keuze geldt voor welke auto
Er zijn twee soorten auto’s als het gaat om auto’s met schade. De eerste soort is de schade auto, waarbij de auto in de meeste gevallen nog niet zo oud is en de apparatuur en de onderdelen die in de auto zitten als ze niet beschadigd zijn nog op een juiste manier hergebruikt kunnen worden. Ook bij dure merkauto’s worden de onderdelen die nog werkend zijn er vaak uitgehaald. Als de auto voor een zo groot deel kapot is dat de schade herstellen een berg met geld zal kosten dan hebben we het over een sloop auto. Van een sloop auto zullen vaak nog maar een paar of geen onderdelen in staat zijn om te hergebruiken.

Het belangrijke bewijs dat je krijgt van de autosloperij
Als je jouw auto naar de sloop laat afvoeren krijg je het vrijwaringbewijs. Met dit bewijs kun je aantonen dat je de auto van de hand hebt gedaan en op die manier de verzekering en de wegenbelasting voor dit motorische voertuig stopzetten. Anders betaal je premie en wegenbelasting voor een voertuig dat niet meer in jouw bezit is.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230