Consumenten kopen liever etherische massage olie dan parfumolie

In aanvulling op de huidige duurzaamheids-trend kopen consumenten eerder etherische massage olie dan parfum olie. Het verschil zit hem in de samenstelling. De parfum olie wordt door middel van een chemische samenstelling gecreëerd terwijl etherische olie volledig uit natuurproducten bestaat. Dit laatste heeft de voorkeur omdat het tegenstaat chemicaliën op de huid aan te brengen. Eucalyptus olie en neroli olie zijn een tweetal voorbeelden van etherische oliën.

Duurzame massage olie kopen

Tegenwoordig zijn er een aantal gecertificeerde aanbieders waar men massage olie kan kopen. Deze zijn gemaakt van natuurlijke producten zoals planten, bloemen, fruit en noten. Het is een vorm van aromatherapie. Uit een aantal in-vitro testen blijkt dat aromatherapie een positieve invloed heeft op het bestrijden van bacteriën en virussen. Ervaringsdeskundigen geven aan dat door gebruik van eucalyptus olie zij verlost zijn van spierpijn en vermoeidheid. Neroli olie is werkzaam bij uiteenlopende huidproblemen die verdwijnen door de olie in te masseren.

Eucalyptus olie

Een massage met eucalyptus olie verhelpt spierpijn. Daarnaast geven gebruikers aan dat er een verbetering bij reumaklachten ontstaat. Eucalyptus is een plant die in Australië en aangrenzende landen voorkomt. Aan het kopen van massage olie door de consument gaan een aantal stappen vooraf. Eerst worden er bladeren geplukt van de bomen. Voor aromatherapie worden de bomen uit het Middellandse zee gebied geoogst. Zo wordt de natuurlijke omgeving in Australië niet aangetast. Vervolgens wordt uit de bladeren de olie gewonnen.

Neroli olie

Neroli olie wordt gewonnen uit oranjebloesem. De massage olie is volgens deskundigen werkzaam bij littekens, striae en gesprongen adertjes. Het is een wat vette olie waardoor het vaak op de oudere huid wordt gesmeerd en daarmee rimpels zou helpen voorkomen.