Bouwkundige keuring heeft alleen maar voordelen

Iedereen heeft wel eens gehoord van een bouwkundige keuring, maar wat is het nu precies en waar wordt naar gekeken? Als je een nieuwe woning gaat kopen dan is het aan te raden een bouwkundige keuring te laten doen. Er wordt dan gekeken naar de staat van de woning en het rapport kan worden gebruikt bij de financiering van de woning. Het zijn altijd ervaren mensen die de bouwkundige keuring uitvoeren. Er wordt van deze keuring dan een rapport opgesteld, dit noemen we ook wel een bouwkundig rapport. Het is een rapport dat geschreven is in begrijpelijke taal. Er zijn ook foto’s gemaakt van de woning, die zijn bijgevoegd. Het rapport wordt dan per post opgestuurd en je krijgt het ook digitaal, in kleur.

Beoordelingspunten van de bouwkundige keuring

Tijdens de bouwkundige keuring wordt er op een groot aantal punten gelet. Hierbij kan gedacht worden aan de fundering en de kruipruimte. Daarnaast worden de vloeren hierin meegenomen en natuurlijk de riolering, de ventilatie en de leidingen in de kruipruimte. Er zal ook naar de bouwkundige staat worden gekeken van het metselwerk, de vloeren, het voegwerk en de muren. Ook de technische staat moet bekeken worden, ook de levensduur van bijvoorbeeld de dakbedekking kan worden vastgesteld, net als de constructie van het dak. De puien, kozijnen en ramen worden bekeken, evenals de deuren. Dan vinden er een aantal visuele beoordelingen plaats, deze gaan over de technische staat van de CV installatie, de staat van de keuken, overige sanitaire groepen en de technische staat van de elektrische installatie. Als er garages, schuren en opstallen zijn worden deze ook bekeken en beoordeeld bij de bouwkundige keuring. Ook wordt er vastgesteld of dat er sprake is van de aanwezigheid van een loden waterleiding, het risico op koolmonoxide, e.d. Er worden ook kosten in kaart gebracht die direct gemaakt moeten worden wanneer je de woning koopt. Er worden hierbij ook termijnkosten en verbeterkosten in het rapport geplaatst.

Voordeel van een bouwkundige keuring

Het voordeel van  een bouwkundige keuring zijn dat je een goed beeld krijgt van de conditie van de woning. Je ontvangt het vaak binnen twee dagen nadat de keuring heeft plaatsgevonden in de e-mail en via de post. Als er vragen zijn kun je direct contact opnemen met diegene die de bouwkundige keuring heeft gedaan. Het belangrijkste is dat het bouwkundig rapport goed wordt bewaard omdat hier eventuele gebreken in kunnen staan.

Meer informatie: www.bouwkundigadviesbureau.net