Autosloop in Nederland

Naast een klein bedrag voor je sloopauto krijg je een bewijs van vrijwaring. Dit klinkt als je er nog nooit van hebt gehoord misschien wat ingewikkeld, maar het is eenvoudig. In dit document staat dat jij niet meer de eigenaar van de auto bent, maar degene die de auto heeft gekocht. Dat is dan dus de autosloop van Van der Ven Auto’s.

Je bent dan ook gevrijwaard van het betaling van wegenbelasting. Ook zul je geen boetes ontvangen en kun je de autoverzekering stopzetten. Het laatst is altijd verplicht, maar eenmaal je een vrijwaringsbewijs hebt hoef je dus ook geen premie meer te betalen voor je auto. De eerste twee zullen automatisch gaan, maar je moet zelf wel je autoverzekering stopzetten. Doe je dat niet, dan zul je onnodig geld betalen voor je auto die je niet meer hebt.

Wat te doen met een schadeauto?
Een schadeauto wordt na een ongeluk meestal weggesleept. Als deze volledig total loss is gaat deze meestal direct naar een autosloop en valt er nauwelijks iets te recyclen. Als je auto nog in redelijke staat is moet je er voor waken dat je nog een mooi bedrag voor je schadeauto krijgt. Een schadeauto is nog zeker wat waard. Vaak onderschatten mensen dat. Denk aan de banden die nog intact kunnen zijn of het interieur.

Ga met je schadeauto bij een aantal sloperij langs of stuur een aantal foto’s en informatie naar een sloopbedrijf of een autodemontage bedrijf en vraag wat ze voor jouw schadeauto over hebben. Op deze manier krijg je een indicatie van wat jou auto mogelijkerwijs waard is. Soms kan een schadeherstelbedrijf je auto nog herstellen, dus wees niet te haastig met het brengen van je auto naar de sloop.