Autokerkhoven in Den Haag

De vele autokerkhoven die je in Nederland kunt vinden zijn soms al vele tientallen jaren oud. Het zijn soms heuse familiebedrijven. Hoewel er door de strengere wetgeving vele sloperijen noodgedwongen moesten sluiten zijn er nog genoeg sloperijen te vinden die al vele jaren actief zijn.

Bij een grote autosloperij Den haag vind je vaak een verzameling van honderd tot enkele duizenden voertuigen. De grootste autokerkhoven in Nederland herbergen wel enkele tienduizenden voertuigen. De meeste sloperijen verwerken op jaarbasis vele honderden tot duizenden wagens. Bij grote sloperijen komt dit neer op ruim 20 auto’s per dag. Dat is natuurlijk heel wat werk en daar zijn heel wat medewerkers voor nodig.

Niet iedere sloperij zal zo maar iedere wagen sloopauto Den Haag slopen. Er zijn genoeg sloperijen te vinden die zich specialist noemen van het slopen van een bepaald merk. Zo zijn er diverse sloperijen te vinden die gespecialiseerd zijn in het slopen van Duitse merken. Als je namelijk aan de Duitse automakelij denkt, kun je vaak wel een handvol met merk oplepelen. Door de strengere wetgeving zijn veel autosloperij in Nederland tegenwoordig een auto recycling bedrijf geworden.

De grotere sloperijen staan wel bekend als de meest betrouwbare sloperijen. Zij zitten helemaal onder een vergrootglas en kunnen zich zeker geen misstappen veroorloven. Daarom is het belangrijk dat alles volgens de regels gebeurt. Vooral de regels op het vlak van het naleven van de milieuregels worden streng gehandhaafd. Bij overtreding van deze regels kunnen er hoge boetes volgen. Boetes die sloperijen logischerwijs liever niet krijgen.