Akoestisch advies voor een muziekschool

Akoestisch advies is van groot belang voor diverse gebouwen. Dit geldt natuurlijk vooral voor gebouwen waarbij geluid een grote rol speelt. Hierbij kunt u denken aan een muziekschool. In een muziekschool spelen diverse mensen op verschillende instrumenten. U begrijpt vast wel dat het noodzakelijk is dat mensen enkel zichzelf horen spelen en dat anderen geen last hebben van het geluid.

Waarom akoestisch advies voor een muziekschool?

Bij een muziekschool maken diverse mensen muziek in ruimtes die tegen elkaar aan liggen. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat iemand tijdens een gitaarles de pianoles in de ruimte ernaast kan horen. Dit zorgt namelijk voor veel afleiding waardoor de concentratie van de leerling vermindert. Ook kan het geluid als hinderlijk worden ervaren. De muziekles zal dan minder prettig verlopen. Om deze problemen te voorkomen kunt u akoestisch advies aanvragen. Er komt dan een adviseur langs die veel kennis heeft van de akoestiek. Hij of zij bekijkt de ruimte of ruimtes om te bepalen welke oplossing voor u de beste keuze is. Bij het geven van akoestisch advies wordt gelet op meerdere punten, zoals de grootte van de ruimtes, het materiaal waar de wanden en het plafond van zijn gemaakt en de mate waarin het geluid nu nagalmt. Op basis van deze punten zal een akoestisch adviseur een advies opstellen dat volledig is afgestemd op uw pand. Ook voor andere panden kunt u akoestisch advies aanvragen. Hierbij kunt u denken aan woningen, kantoorpanden, concertzalen en bibliotheken. Voor elk gebouw kan een passend advies worden opgesteld. Er zijn namelijk ontelbaar veel mogelijkheden op het gebied van akoestiek.

Akoestisch advies aanvragen

Wilt u akoestisch advies aanvragen voor uw muziekschool of voor een ander pand? Neemt u dan eens een kijkje op onze website. U kunt daar de contactgegevens van onze akoestische adviseurs vinden.