Petten als promotiemateriaal

Een groot onderwerp in de marketing is promotie. Nog steeds wordt er veel inzet geleverd voor promotie. Promotie is het onder aandacht brengen van een nieuw of bestaand product of dienst om de omzet te vergroten. Promotie wordt ook gebruikt om de naamsbekendheid van een merk of bedrijf te verhogen. Dit alles wordt gedaan om de omzet te laten stijgen. Het is niet te verwarren met reclame, iets wat je juist op mediaplatformen ziet.

Promotiemateriaal heb je in allerlei vormen en maten. Bedrijven kiezen vaak artikelen die groot in te kopen zijn en goedkoop te bedrukken zijn. Hierdoor kunnen ze veel inslaan en weggeven. Want het punt bij promotiemateriaal is dat je het gratis weggeeft aan de consument. Wat zie je vooral terug als artikelen die als promotiemateriaal dienen? Petten, pennen, mokken, sleutelhangers, waterflesjes, aanstekers, tasjes of shirtjes zie je het meest terugkomen. Dit komt doordat de artikelen zijn die vaak door consumenten gebruikt worden. Hierdoor kijkt de consument vaak naar het product, en ziet dan het logo van het bedrijf dat de producten als promotiemateriaal gebruiken. Daarnaast zijn dit soort artikelen goedkoop om in grote hoeveelheden in te slaan en zijn ze makkelijk te bedrukken. Verder zijn het producten die erg goedkoop zijn om te fabriceren. Hierdoor probeer je de kosten van promotie zo laag mogelijk te houden omdat je zo veel mogelijk geld over wilt houden voor andere zaken.

Waarom wordt de pet dan zo vaak gebruikt als promotiemateriaal. Neem een Trucker pet, die kom je heel vaak op straat tegen met een logo van een bedrijf er op. Dit doen bedrijven niet voor niets. Naast dat de kostprijs van petten heel laag zijn, zijn ze makkelijk te bedrukken, Er zit een groot vlak aan de voorkant van de pet die normaal leeg is. Je kunt er dus veel informatie op kwijt. Vaak zet een bedrijf hun logo op de voorkant van de pet, maar soms zie je ook iets anders van het bedrijf op de pet staan. De voornaamste reden voor petten als promotiemateriaal is het feit dat mensen het snel opvalt wat er op staat. Je ziet het snel staan als iemand met pet tegen je praat.