Ohlala wat een ring!

Als je de definitie van een sieraad of juweel zou opzoeken in het woordenboek dan zou je weleens tegen kunnen komen dat er staat dat een sieraad of juweel geen functioneel karakter heeft. Als schoondochter van een echte goudsmid trek ik zo’n stelling in twijfel. Juwelen en sieraden zijn voor mijn gevoel niet alleen erg functioneel in karakter, maar hebben voor zowel de maker als de persoon die hem draagt een zeer speciale betekenis..

Ik kan bijvoorbeeld nooit de deur uit zonder oorbellen of een oorknopje. Ik voel me anders zo naakt en niet vrouwelijk. Sieraden zijn voor mij dus niet alleen om mezelf op te tuigen, maar zijn meer een verlengstuk van wie ik ben als persoon. Een uitingsvorm van mijn identiteit. En ik weet zeker dat veel andere sieradenliefhebbers deze mening met mij delen.

De sieraden die mensen dragen, dragen ze niet alleen omdat ze die mooi vinden, maar omdat het ook echt bij ze past als unieke individu.

Mijn gepensioneerde schoonvader, een ambachtelijke goudsmid van vroeger, heeft heel wat van mijn gouden sieraden vervaardigd. Een echte sieradenmaker in hart en nieren! Hij zegt wel eens vaker dat een juwelier een kunstenaar is. Want sieraden maken is niet zo eenvoudig als men denkt. Ten eerste gaat er tijd zitten in het maken van een apart design, vervolgens moet je gaan nadenken over welk materiaal je gaat gebruiken. Dit bepaalt op zijn beurt de techniek die je zal moeten toepassen om het sieraad te vervaardigen.

 

Mijn favoriete website voor sieraden is Antema Sieraden

De Antema sieraden zijn duidelijk sieraden waarover er is nagedacht en hoe! Duidelijk met passie. Je kan dat zien aan hun unieke en moderne designs. Deze bijzondere sieraden vind je niet zo snel ergens anders. En de variëteit aan sieraden op de site van Antema Sieraden is heel erg groot. Er is voor elke sieradenliefhebber een bijzondere collectie aan armbanden, kettingen, oorbellen en ringen waaruit men zou kunnen kiezen. De vervaardigde sieraden zijn geïnspireerd vanuit verschillende hoeken en de gebruikte materialen zijn alles behalve alledaags en tevens heel divers.

Ik ben dol op sieraden! Mijn favoriete sieraad is de ring. Ik heb er altijd meer dan één om, soms meerdere aan één vinger. Als er een nieuwe bijkomt, dan gaan de anderen even terug in het sieradendoosje. Maar mijn trouwring doe ik nooit af. Ik heb een grote waardering voor ringen. En ik houd van edelmetalen, maar ook van andersoortige materialen. Mijn man die dit weet, verraste mij op onze laatste huwelijks anniversary met een prachtige ring van edelstaal van het merk Ohlala.

 

Ringen van Ohlala

Ik moest even wennen aan het concept van het unieke design van Ohlala. Op het eerste gezicht zie je de ringen en denk je even ‘Hunh, wat doen die schroefgaatjes erin?’ Maar bij beter bestuderen zie je dus gelijk wat het idee erachter is. En het is best geniaal.

Met het concept van verwisselbare toppings heb je dus de mogelijkheid om elke dag een andere ring aan je vinger te hebben. En als je een ringengek bent zoals ik, dan valt een dergelijk geschenk wel erg in de smaak. De ring die ik kado kreeg is de Ohlala Speciale Ring. Sinds ik deze ring heb gekregen, weet ik: Ohlala is mijn merk! Mijn man zei: ‘Nu heb je voor elke dag van de week een andere ring, mooier dan dat kan je het niet hebben! Fijne anniversary!’ We moesten er zo om lachen, maar stiekempjes was ik het wel eens met hem en ben ik natuurlijk superblij met mijn nieuwe aanwinsten.

En ja hoor, behalve mijn trouwring, prijkt er ook iedere dag een andere design van Ohlala aan mijn vinger. Vandaag draag ik de trendy rose Princess topping, morgen misschien het balletje. Even kijken hoe ik mij morgen voel. Heerlijk om zoveel keuze te hebben…echt een aanrader!