Wij hebben eindelijk een hypotheek!

Mijn vrouw en ik hebben eindelijk een hypotheek kunnen vinden die ons het zo voordelig heeft kunnen maken dat we er direct afname van hebben gedaan. Het is natuurlijk ook niet niets. Een hypotheek heeft een grote invloed op de de inkomsten, dus vonden wij het ook wel belangrijk dat we goed wisten waar we deze gingen afnemen. We wilden de voordeligste hypotheekrente krijgen die er bestond!  

Hypotheekadviseur

Allereerst zijn we naar een hypotheekadviseur gegaan. Nadat we eerst een maand konden wachten op het gesprek was het dan eindelijk zo ver. Hij ging ons voorzien van de nodige informatie over hypotheken. We wisten in het begin nog helemaal niks over hypotheken, dus kon deze beste het ons dat het best uitgaan leggen. Zo weten we nu precies wat een hypotheekrente is. Dankzij dit gesprek hebben we een goed beeld gekregen van wat we aankunnen en wat we kunnen betalen. Het gesprek hebben wij dan ook als zeer fijn beschouwd en zouden we zo nog een keer willen doen.

Het enige grote nadeel aan zo’n persoonlijk gesprek is dat het nogal duur is. Het prijzenkaartje wat er aan vast hang is best groot, zeker als je er een dag later achter komt dat je hetzelfde ook kan doen online. Een hypotheek met NHG afsluiten is tegenwoordig niet zo moeilijk meer.