Waarom je voor een tegelvloer moet kiezen

Veel mensen kiezen voor een tegelvloer in huis. Dat is niet voor niets, want tegels hebben mooie voordelen ten op zichte van andere vloerbedekkingen. Een tegelvloer is in vele opzichten een echte aanwinst voor je huis. We overlopen hier de voordelen van tegels die je zeker zullen overtuigen om voor een tegelvloer te kiezen.

Duurzaam

Tegels zijn één van de meest duurzame materialen om de vloer of wand mee te bedekken. Ze zijn sterk en slijtvast en gaan zo tientallen jaren mee. De tegels in de badkamer voegen zal je waarschijnlijk maar één keer in je leven moeten doen. Als je van woonstijl wil veranderen, gaan tegels meestal moeiteloos op in de nieuwe inrichting. Vind je ze toch niet passen, dan kan je ze gewoon verven.

Makkelijk onderhoud

Tegels zijn water-, vlek- en hittebestendig. Dat maakt ze een van de makkelijkst te onderhouden vloerbedekkingen. Tegels zijn bestand tegen water, dat is ideaal voor in de badkamer of keuken want daar komt er vaak water op de vloer terecht. Door de waterbestendigheid is tegels schoonmaken ook heel makkelijk, dat kan gewoon met een sopje van water en schoonmaakmiddel. Tegels zijn ook vlekbestendig, eten of een drup shampoo die op de vloer vallen kunnen dus verwijderd worden zonder dat ze vlekken achterlaten.

Vloerverwarming

Met een tegelvloer is het heel makkelijk om vloerverwarming te installeren. Tegels zijn hittebestendig, ze houden de warmte goed vast en verspreiden ze geleidelijk aan. Vloerverwarming is heel aangenaam, je hebt altijd warme voeten. Ook wordt de warmte over de hele ruimte verspreid en wordt dus heel de ruimte opgewarmd. De warmte komt dus niet uit één of twee hoeken zoals bij radiatoren.

Grote keuze

Er is een heel uitgebreid assortiment aan tegels te verkrijgen. Er bestaan tegels in alle kleuren, formaten en vormen, dat gaat van een neutrale tegel tot de meest kleurrijke mozaïken.