U gaat van A naar B

De term taxi is een verkorting van het Franse woord taximètre. In Nederland is het sinds 2006 verplicht om een diploma te halen voor de nieuwe taxichauffeurs. Naast voertuigtechniek, sociale vaardigheden en taalbeheersing wordt er bij examinering ook aandacht besteedt aan bijvoorbeeld de stratenkennis, maar dit is tegenwoordig bijna overbodig in verband met de komst van de navigatie. Taxi Hilversum is één van de specialisten op gebied van; de mens van A naar B brengen.

Specialisatie van zeer grote waarde

Het is van zeer grote waarde dat een taxibedrijf gespecialiseerd is in in het vervoeren van mensen. Een taxibedrijf moet goed personeel hebben, die vriendelijk naar de klant toe is. Naast dat een taxichauffeur zijn passagier van A naar B brengt, moet deze zich natuurlijk ook veilig voelen in de taxi. Als je bijvoorbeeld een taxi van Almere naar Schiphol wilt hebben, dan wil je dat je vervoert wordt door iemand waarbij je vertrouwelijk in de avond zit. Daarnaast wil je vervoerd worden voor een eerlijke prijs, want tegenwoordig zijn er vele chauffeurs die misbruik maken van hun klant door een veel te hoge prijs te vragen of vreselijk om te rijden.

Een taxibedrijf is niet alleen een bedrijf dat u van A naar B brengt, maar een taxibedrijf moet ook een vertrouwen zijn. Het moet niet voelen alsof u bij een onbekende in de auto stapt, maar juist bij een vriend.