Tuinieren in Mei

De zomer komt er nu snel aan en je wilt dat je tuin er pico bello uitziet  wanneer  je buiten gaat barbecueën met vrienden of gewoon op je gemak buiten iets wilt drinken.  Daarbij ben je een perfectionist en wil je dat alles perfect staat en wil je weten hoe je alles het beste planten, onderhouden enzovoort.  In dit artikel gaan we je vertellen wat je allemaal kan doen  in je tuin de tijdens de maand mei. 

De maand mei is eindelijk daar, vanaf deze maand  kan je duidelijk merken dat het binnenkort zomer is: je hoort de vogeltjes terug fluiten, je ziet nestjes maken enzovoort. In mei kan je eindelijk beginnen met je haag, buxus, hulst enzovoort ze snoeien met een benzine heggenschaar. Ook is mei de perfecte maand om eindelijk te beginnen met het beplanten van je tuin.

Alle zaadjes die ondertussen één of twee jaar zijn  kan je nu eindelijk in de vast grond planten ,voorbeelden hiervan zijn madelieven, vlijtige liesjes en papavers.  We raden je hierbij aan om de naam van elke plant op een wasknijper te plakken  en deze vervolgens zichtbaar te plaatsen bij je plant. Indien je vetplanten hebt moet je hier weinig tijd aan besteden.  Deze hebben nu een soort rustperiode en je  moet deze zeker niet te veel water geven.

Om je tuin er perfect te laten uitzien raden we je ook aan om  het ganse jaar in het bezit te zijn van een bladblazer.  Op deze manier kan je  op een makkelijk manier ervoor zorgen dat je geen bladeren in  je tuin liggen hebt.  Het aankopen van een bladblazer kan je het hele jaar door gebruiken, vooral als de herfst eraan komt is het handig om in het bezit te zijn van een bladblazer  want anders ligt je tuin binnen de korstte keren helemaal vol met bladeren.