Marokkaanse invloeden in het interieur

Sinds een tijdje zijn Oosterse invloeden in het interieur eigenlijk niet meer weg te denken. Denk aan Oosterse vloerkleden en accessoires. Lange tijd was juist de stijl uit de Scandinavische landen zeer in trek, maar nu begint dus de Oosterse stijl steeds populairder te worden. Wel zie je nu ook steeds vaker dat juist de combinatie van de twee heel hip is. Het zorgt voor een spannende look door het contrast. Met zo’n fijn eclectisch interieur kun je gemakkelijk je eigen unieke huis creëren. Maar hoe combineer je de twee stijlen met elkaar? Wij geven tips!

 

Begin met de vloer

Vloerenkleden uit de Arabische wereld zijn zeer geliefd, denk aan berber kleden. Deze kleden zijn heerlijk zacht en wollig. De kleden worden gemaakt in Marokko en bestaat uit hoogpolige lussen. Je vindt ze in allerlei kleuren en soorten, waardoor er dus altijd een perfect bij jouw interieur smaak zal passen.

 

Accessoires

De Arabische wereld staat bekend om de intense en felle kleuren, denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals kobaltblauw, aqua, turquoise, smaragdgroen, saffraan en karmijnrood . Naast het rijkelijke kleurenpalet zij er ook veel printjes te vinden en veel geweven patronen. Voor accessoires kun je denken aan kussentjes en kleedjes. Maar ook lampjes die je bijvoorbeeld over een kast drapeert. Een misschien ietwat ongewone accessoires voor in het interieur is een waterpijp. Een waterpijp kopen is heel makkelijk, en kost ook niet heel erg veel geld. Het is zeker een originele toevoeging aan je interieur waardoor het dus uniek wordt.

 

Combineren van Scandinavische en Marokkaanse stijl

Het lijkt misschien lastig om deze twee te combineren, maar eigenlijk is het juist heel erg voor de hand liggend. Aangezien de Scandinavische stijl vooral veel neutrale kleuren gebruikt, kan dit juist goed gecombineerd worden de kleuren uit de Marokkaanse wereld. Zo staan witte muren en een turquoise bank juist heel goed bij elkaar.