Houtbouw Nederland viert feest!

De Houten Onderscheiding. De felbegeerde medaille die wordt aangereikt tijdens de tentoonstelling geboomte & Habitat ging deze keer naar Houtbouw Neede Nederland , een verrassend structuur van zadeldakconstructies op basis van geperforeerde houtbalken die verticaal worden neergezet en met mekaar gecombineerd door middel van ijzeren bouten die fungeren als afstandshouder en eveneens het uitzetten van elke individuele stevige gebint ondersteunen .

De gewone houtskeletbouw , ook houtconstructiebouw hetend, gaat verder verder op het grondprincipe van tuinoverkappingen , waarbij rechthoekige dragers evenwijdig aan de horizon op elkander worden geplaatst , net zoals bij het metselen . Dit bouwsysteem is ecologischer dan traditioneel gefabriceerde woonplaatsen en behoorlijker dan zadeldak bouw , maar het heeft een groot ongunstigheid : door de wisselende natheid gaan de balken krimpen en vergroten , vooral de Eerste paar maanden . Dat is niet fijn voor de vochtigheidsgraad en de vormstabiliteit van de aanbouw .

Dankzij de kersverse gebintwerk bouw kunnen liefhebbers van kapconstructie bouw nu op een alledaagseen toch hoogkwalitatieve werkwijze alles uitvoeren : minimalistische en grote moderniseringen , weelderige en zakelijke structuren, alleenstaande woningen en aaneengeschakelde woningen, en tussenvloeren en daken. Het nieuwbakken arbeid is minimalistischer , flexibel en donders gemakkelijk, en toch staat het absoluut voor gemak , coherentie en infrequente verbruik van energie.

Deze Het nieuwe bestaat uit dragers van fermer beukenhout die tot 150 mm gesneden. Meer informatie ontvangen over dit onderwerp? Klik hier!