Handleiding voor het reinigen van je auto

Er zijn genoeg mensen die een oudere auto eruit kunnen laten zien als nieuw met een diepliggende glans. Dit zijn de mensen die weten hoe ze een auto moeten poetsen. Zelf de auto poetsen is mogelijk met een aantal tips en trucs. Volg de onderstaande tips en trucs van Truckwash 1 op en je wagen is weer als nieuw.

  1. Eerst wassen dan pas poetsen

Wanneer je je auto gaat poetsen, breng je door middel van wrijvende bewegingen poetsmiddel aan op de lak van je auto. Je zult ongetwijfeld begrijpen dat wanneer je dit doet terwijl de auto niet schoon is, dit krassen in de lak kan gaan veroorzaken. Spoel hem daarom eerst af!

  1. Na het afspoelen kan je gaan wassen

Zelf de auto wassen doe je met een goede auto shampoo. Spoel de wagen af en met behulp van een grote spons kan je de hele auto grondig zelf wassen

  1. Begin met het dak en eindig met de wielen

We hebben nou eenmaal last van zwaartekracht en het water/vuil spoelt naar beneden, niet omhoog!

  1. Spoel de auto af na het wassen

Blijf afspoelen tot al het schuim van de auto is verdwenen.

  1. Droog de auto met een vochtige zeem

Terwijl je dit doet spoel je de zeem telkens uit met koud water.

De auto in de was zetten

Zodra de auto is gewassen en de lak van de auto volledig schoon en droog is, kan met het poetsen van de auto begonnen worden. Wassen maakt de auto wel schoon, maar vuil dat in het lak is getrokken wordt hiermee niet verwijderd. Dit vuil zorgt ervoor dat de auto niet gaat glanzen. Gebruik één van onze producten uit de webshop om kwaliteit te waarborgen.