Fotograferen met een basis

Iedereen kan wel een foto maken, maar het is moeilijker om in alle omstandigheden een mooie foto te maken. Voor sommige omstandigheden heb je meer kennis nodig van de verschillende kennisvlakken in de fotografie. Ook moet je weten hoe je daar met je camera op moet inspelen. Als je in de moeilijkste omstandigheden een mooie foto wilt maken moet je erg goed op de hoogte zijn van alle aspecten van het fotograferen inclusief de werking van de camera.

Mooie foto’s maken kan je leren op een Fotografie cursus Amersfoort. Op deze fotografie cursus leer je de basics van het fotograferen. Het eerste wat je leert zijn de mogelijkheden die fotograferen allemaal te bieden heeft. Hier maak je bijvoorbeeld kennis met foto’s waar je bepaalde voorwerpen heel erg scherp ziet en andere voorwerpen niet. Hoe kan je nu zulke foto’s maken?

Verder leer je wat diafragma inhoud, wat ISO is en wat de sluitertijd betekend. In de cursus leer je ook hoe de relatie tussen deze drie elementen ook wel de heilige driehoek genoemd. Hoe kun je deze drie elementen op een goede manier in het fotograferen toepassen om zo mooi mogelijke foto’s te krijgen.

Naast het theoretische deel over fotograferen leer je in de basiscursus fotografie ook hoe je met een spiegelreflex camera om moet gaan. Een spiegelreflex camera heeft heel veel instellingen, waardoor je al heel snel door de bomen het bos niet meer ziet. In de cursus ga je leren om het bos weer te zien en leer je welke instellingen van de camera nu echt belangrijk zijn. Met deze instellingen leer je dan ook werken.

Als laatste leer je wat de een derde regel is. Wat is de een derde regel en hoe kan je deze in de praktijk toepassen? En aan het eind is het uiteraard mogelijk om vragen te stellen.