Zorgverzekeringen Vergelijken

De premies van zorgverzekeringen vergelijken op de site Zorgverzekering Checker kan u veel geld besparen! De site is betrouwbaar en veilig. Heel eenvoudig vindt u de goedkoopste zorgverzekering met de door u gewenste vergoedingen.

De zorgverzekeraars

Er zijn meerdere zorgverzekeraars met elk hun eigen tarieven. Deze tarieven verschillen nogal door de concurrentie onderling. Ook of u kiest voor geheel vrije zorgkeuze of gedeeltelijke vrije zorgkeuze is van invloed op de premie van de basisverzekering. U kunt voor een hoger eigen risico kiezen wat tevens voor een lagere premie zorgt. Voor de aanvullende verzekering zijn uw wensen voor vergoeding van invloed op de premie.

De vergoedingen

U kiest op de site zorgverzekeringchecker.nl welke vergoedingen uit de aanvullende verzekering voor uw belangrijk zijn en voor welk bedrag u de vergoedingen wenst. U kunt kiezen voor een bedrag voor tandartsvergoeding of orthodontie. Voor fysiotherapie kunt u kiezen voor het aantal behandelingen dat per jaar vergoed wordt. Daarnaast kunt kiezen of u kraamzorg wel of niet vergoed wilt krijgen en zo ja, voor welk bedrag. Ook is er een optie voor vergoeding van brillen en/of lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties.

De verschillende zorgverzekeraars

Enkele bekende zorgverzekeraars zijn onder andere: VGZ, OHRA, Delta Lloyd en DSW, maar er zijn er meer. Op de site worden de verzekeraars vergeleken, waarvan wij op de hoogte zijn van de meest recente voorwaarden en premies. Nadat u uw persoonlijke wensen voor vergoeding hebt aangegeven, toont de site u de verzekeraar met de laagste premie.

 

Elk jaar vergelijken kan geld besparen

Het is verstandig om elk jaar de premie en vergoedingen van uw huidige zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeraars en eventueel over te stappen naar een zorgverzekeraar die op dat moment voor u voordeliger is. Alle zorgverzekeraars moeten elk jaar rond 15 november de premies voor het volgend jaar bekend hebben gemaakt. Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan in principe vanaf dat moment tot 1 januari van het volgende jaar. Als u zich dan voor 1 januari aanmeldt bij een andere verzekeraar wordt uw huidige verzekering automatisch opgezegd. Tussentijds overstappen van zorgverzekering kan maar in een paar situaties: als u gaat scheiden, als u 18 jaar wordt of als u vanuit het buitenland naar Nederland verhuist. Het vergelijken via de vergelijkings-site zorgverzekeringchecker.nl gaat eenvoudig en snel en kan u elk jaar opnieuw geld besparen op uw zorgverzekerings-premie.

 

Zorgverzekeringen Vergelijken