Verschillende stijlen hoe je met iemand om kunt gaan

De omgang met andere mensen is niet voor iedereen hetzelfde. We onderscheiden in grote lijnen 3 verschillende soorten stijlen van omgang. Twee hiervan worden als negatief of minder goed beschouwd ten opzichte van de andere stijl. Deze twee zijn de passieve houding en de agressieve houding. Passief betekent dat je nauwelijks voor jezelf op komt en niet laat weten wat je wilt. Dit komt doordat je bijvoorbeeld onzeker bent. Agressief houdt in dat je jezelf het belangrijkste vindt en niet nadenkt over de gevoelens van andere mensen. Als je dit hebt is het belangrijk om een training assertiviteit te nemen.

Wat is assertiviteit?

Eigenlijk is assertiviteit een combinatie van de passieve houding en de agressieve houding. Kort gezegd is het dat je voor jezelf kunt opkomen zonder de gevoelens van andere mensen hierbij te vergeten. Je zorgt goed voor jezelf én voor anderen, wat resulteert in wederzijds respect. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn belangen geaccepteerd worden. Met een assertieve houding ben je niet onzeker. Je kunt vertellen wat je wilt, maar ook heel goed luisteren naar wat andere mensen willen.

Training assertiviteit

Denk je dat je een cursus assertiviteit nodig hebt? Dan bent u bij assertiviteitstraining.nu aan het juiste adres. Zij zetten jouw passieve of agressieve houding graag om in een acceptabele combinatie hiervan, zodat jij beter om kunt gaan met je vrienden, familie, kennissen en natuurlijk onbekenden.