Tips voor een rondje in de infraroodsauna

Ga je graag naar de infraroodsauna? Wij ook! Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet om het maximale uit je sessie in de infraroodsauna te halen. Het gaat over dingen die je kunt doen voor, tijdens en na de infraroodsauna. Benieuwd geworden? Kijk dan snel hoe je optimaal kunt ontspannen:

infraroodsauna

1 Douchen

Een tip om mee te beginnen: ga niet met een overvolle maag, lege maag of volle blaas de infraroodsauna in. Zo weet je zeker dat je goed kunt genieten in de infraroodsauna. Neem voor je erin gaat een warme douche. Zo kunnen je pori├źn al openen en ga je schoon en opgewarmd die infraroodsauna in.

2 Afdrogen

Veel mensen vergeten deze stap, maar het toch echt beter om je eerst af te drogen voor je de infraroodsauna ingaat. Het is overigens wel beter om met je handdoek op je huid te deppen in plaats van te wrijven. Je huid raakt daardoor namelijk niet beschadigd.

3 Voetbad

Kun je nog voor je de infraroodsauna instapt een warm voetbad nemen? Doen! Het helpt je namelijk om sneller te transpireren in de infraroodsauna.

4 Infraroodsauna

Leg in de infraroodsauna een groot badlaken klaar waarop je kunt gaan zitten. Zitten is in de infraroodsauna beter dan gaan liggen. Dit komt omdat infrarood zich horizontaal verplaats en niet zoals hete lucht verticaal.

Wat veel mensen niet weten is dat het beter is om in een korte tijd heftig te transpireren, dan minder in een langere tijd. Zet je infraroodsauna daarom niet op te lage temperatuur en blijf er ook niet te lang in zitten! Wij adviseren een maximale duur van 15 minuten.

5 Afkoelen

Heerlijk genoten van je tijd in de infraroodsauna? Tijd om af te koelen! Hoe? Wij adviseren om, als het kan, eerst in de buitenlucht af te koelen. Je lichaam heeft namelijk behoefte aan zuurstof. Daarna is het slim om je af te koelen met een koude of lauwe stortdouche of water verstuiver. Een koud dompelbad is ook een goede optie, maar stoel je voor je erin gaat wel eerst af! Is je bloeddruk hoog? Vermijd dan een koud waterbad of stortdouche.

6 Voetbad

Warm je lichaam van top tot teen op met een warm voetbad nadat je bent afgekoeld!

7 Afkoelen

Nog een keer afkoelen? Ja! Het is goed voor je hart en bloedvaten en zo houd je je lichamelijk weerstand op pijl houden.

8 Ontspanning

Kom helemaal bij en geniet na van je rondje in de infraroodsauna en rond af met een rustpauze van 15 minuten.