Pelletkachels een milievriendelijke oplossing

Pelletkachels lievelingen van het groene huis verwarmen wereld, in sommige opzichten te worden; ze zijn efficiënter en hebben minder uitstoot van deeltjes dan hun houtkachel broeders, maar ze zijn niet een perfecte oplossing. Veel pelletkachels vereisen elektriciteit, ze uit dienst wanneer de stroom uitvalt, en pellets en andere brandstof kan moeilijk te vinden in alle gebieden.

Houtkachels, anderzijds, verbranden brandstof die overvloedig, en kan warmte creëren zonder elektriciteit. Nieuwere kachels, ook, hebben apparaten die gesneden terugweg op de vervuilende uitstoot, waardoor ze veel efficiënter dan kachels ooit waren. Dus, welke kachel is de groenere manier om te gaan?

Een pelletkachel is zeer efficiënt 75 procent tot 90 procent algehele efficiëntie en hebben een BTU uitgang inhoud vier tot vijf keer hoger dan het snoer hout of houtsnippers. Pelletkachels hebben ook een zeer lage uitstoot van deeltjes; 50 keer minder dan oudere, nietEPA gecertificeerd houtkachels, en 2-5 keer lager dan efficiënter, EPAgecertificeerde houtkachels. Als u op zoek bent naar een nieuw fornuis, kan pelletkachels een goede optie voor mensen zonder een open haard of schoorsteen zijn, omdat ze vaak kunnen worden geventileerd door een klein gat in de muur, in plaats van een hele schoorsteen. Pellets zelf worden ook vaak gemaakt van zaagsel en andere kleine houten deeltjes die bijproducten van hout frezen zijn, en anders zou worden geleid voor de stortplaats.

Dus, gezien al deze informatie, die brandstof bron is groener: Pellets of hout? Laten we aannemen dat je niet hoeft om een nieuwe kachel voor beide scenario’s te kopen; we zullen gewoon rekening houden met de brandstof bronnen. Pellets zijn efficiënter, maar je kunt ze niet krijgen van uw achtertuin; hout algemeen gemakkelijker te verkrijgen, maar meer van nodig om dezelfde hoeveelheid warmte.

Omdat ze zowel koolstofneutrale brandstoffen (dat is voor enige discussie, afhankelijk van wie je het vraagt, maar dat is een ander bericht. Volgens de Britse Biomassa Energie Centrum, hoe ver elke brandstof gaat om je te leren het verschil kan maken . Volgens de pellet Fuel Institute, zijn er pelletbrandstof fabrikanten in 33 Amerikaanse staten en 6 Canadese provincies, dus als je pellets die beide zijn vervaardigd en in de omgeving verkocht kan krijgen, dat is waarschijnlijk de groenere route (zolang je goed met je de plussen en minnen van de exploitatie van de kachel, met inbegrip van de elektriciteit die u nodig hebt).

Maar, als je niet een betrouwbare bron van twee of drie ton pellets per jaar hebben, wat doe je dan? Bedenk dat shipping een ton van pellets uitzendt tussen 16 en 18 kilo CO2 per 100 mijl (160-180 pounds per 1000 mijl, enzovoort), en de efficiëntie begint te verminderen. Te weten: Verzend een ton pellets ongeveer 600 mijl gebruikt zoveel energie als de pellets zelf bevatten; gaan veel verder dan dat, en je gebruikt meer energie om te verzenden dan krijg je van ze te verbranden. Dus, als je niet pellets die worden vervaardigd en verkocht binnen ongeveer 600 mijl te krijgen, je beter af met hout bent.