Ouder worden zonder rimpels

Ouder worden is een natuurlijk proces, want je lichaam ontwikkeld zich altijd verder. Vanaf je dertigste levensjaar begint bij de meeste mensen langzaam het verouderingsproces. De eerste kraaienpoten worden zichtbaar, rimpelvorming doet zijn intrede en het lichaam zelf wordt minder flexibel. Iedereen krijgt op een gegeven moment een ouder uiterlijk en dit is normaal, maar dat wil niet zeggen dat iedereen er even blij mee is. In tegenstelling zelfs, al sinds de oudheid probeert de mens om juist naarmate men ouder wordt te zorgen voor een jonger uiterlijk.

Dit kan op verschillende manieren, maar de meest natuurlijke manier is om door de levensstijl aan te passen ook het verouderingsproces te beïnvloeden. Weinig verzadigd vet nuttigen, geen cafeïne drinken en veel vis, groente en fruit eten zijn hier basisonderdelen van. Ook maskers van modder of kruiden worden veelvuldig gebruikt om het proces op z’n minst te vertragen.

Maar ondanks de vertraging wordt het op een gegeven moment toch zichtbaar. Mannen hebben hier over het algemeen minder moeite mee dan vrouwen, mede door de aanwezige schoonheidsidealen. Vrouwen kiezen er dan ook sneller voor een om de rimpels te laten verwijderen door een plastisch chirurg door middel van een cosmetische ingreep of kiezen voor rimpels verwijderen zonder operatie, bijvoorbeeld door te kiezen voor een rimpelbehandeling met Hyaluronzuur.

Een dergelijke behandeling bestaat uit het spuiten van Hyaluronzuur onder de slappe huid waar de rimpels zich bevinden, waardoor de huid voller oogt en de plooien strak gestreken worden. Een vergelijkbaar effect kan bovendien ook behaald worden door in plaats van Hyaluronzuur te kiezen voor botox. Het enige verschil is dat het zuur een opvullende werking heeft, terwijl botox juist de spieren doet ontspannen die de rimpels veroorzaken.  Op deze manier is het mogelijk om ook op latere leeftijd door het leven te kunnen zonder last te hebben van rimpels.