Ochtendtypes

Niet iedereen wordt wakker met het gevoel dat ze de wereld aan kunnen. De een springt vrolijk uit bed, terwijl de ander zijn wekker drie keer uitstelt en zich het liefst nog een keer omdraait. Een lekker kopje koffie en een heerlijk ontbijtje is voor de meeste van ons toch vaak wel een reden goed genoeg om ons uit bed te krijgen. Maar hoe zit dat bij jou? Wij zetten de ochtendtypetjes voor je op een rijtje, maar waar herken jij jezelf in?

 

  1. De planner

Jij hebt een strak schema voor de ochtend. Om stipt zeven uur opstaan, om 07.05 in de douche staan en precies tien minuten later je voorbereide ontbijtje uit de koelkast trekken. Jouw tas staat al klaar met alles wat je nodig hebt of zou kunnen hebben. Zelfs je outfit van de dag ligt al klaar, van een je shirt tot je sokken en van bijpassende schoenen tot mooie sieraden, alles heb je alvast klaargelegd de avond ervoor. Mensen kunnen zeker iets van jou leren!

 

  1. De uitslaper

Vaak moet jouw wekker eerst vijf keer gaan voordat je ook echt uit je bed komt, en nog steeds met tegenzin. Maar helaas zal je toch op moeten staan. Misschien dat het vooruitzicht van een lekker bakkie koffie het lijden iets minder zwaar maakt. Probeer eens de beste alternatief Nespresso cups. Met deze goedkope Nespresso cups is de ochtend toch iets minder zwaar dan anders. Wat ook een goed idee is, is om ’s avonds alvast wat spullen klaar te leggen. Want aangezien je geen ochtendpersoon bent, ben je waarschijnlijk juist wel heel actief in de avond. Gebruik deze energie om de ochtend wat minder gestrest te maken. Misschien kan je zelfs wat langer in bed blijven liggen..

 

Zo zie je maar, iedereen is anders en voor iedereen is een ander ochtendritueel.